Live Live

De competitie-indeling van het Edese vrouwenvoetbal

Gepubliceerd: Maandag 12 augustus 2019 10:51

De competitie-indeling van het Edese vrouwenvoetbal

EDE - Geen hoofdklasser in de gemeente Ede op het gebied van vrouwenvoetbal,
maar voor het overige in alle klassen tenminste een Edese vertegenwoordiger. Dat is een mooie conclusie die getrokken kan worden na bekendmaking van de indeling voor de Edese clubs door de KNVB.

Waar het in het seizoen 2018-2019 nog ging om de top, tweede, vierde en vijfde klasse, komen daar in het komend seizoen 2019-2020 de eerste en de derde klasse bij. Dit komt door promotie van Blauwgeel55 en Bennekom. Ook kenmerkte het afgelopen seizoen zich in vele derby's met name in de 

vijfde klasse, maar dat wordt dit seizoen veel minder. Naast promotie is  een tweedeling in de vijfde klasse een reden voor veel minder derby's.

DTS Ede en Blauwgeel55

De indeling voor DTS Ede (Topklasse) en Blauwgeel55 vr1 (eerste klasse) waren inmiddels al bekend. Ook het competitieprogramma is voor beide clubs al vastgesteld. De overige Edese teams moeten wachten tot de vaststelling komende maand. Bekendmaking vind plaats tweede helft augustus. In de topklasse treft DTS Ede vrouwen1: Be Quick28, Saestum, SteDoCO, Wartburgia, Ter Leede, Eldenia, RVVH, fc Eindhoven, SSS, Rijnvogels fc en Woezik. Eldenia een van de twee nieuwkomers is voor DTS 

Ede een oude bekende, maar Rijnvogels fc is een behoorlijke onbekende voor de Edese vrouwen. DTS Ede start 21 september de competitie als kampioen met een uitwedstrijd.

promotie

Waar het in de nacompetitie vorig jaar niet lukte, wist Blauwgeel55 vrouwen1 dit seizoen wel te promoveren naar de eerste klasse. De Edese ploeg kende een spannende titelstrijd in de tweede klasse a, waarbij men uiteindelijk kampioen werd. Blauwgeel55 treft in de eerste klasse a: Sportclub Monster vr1, ST Sparta/JVOZ, IJFC, Hercules, Ter Leede vr2, CSW vr1, RVVH vr2, Sporting70, SSS VR2, SC 't Gooi, IJzendijke. CSW is voor Blauwgeel55 een oude bekende. Op 21 september starten de Edese
vrouwen in Monster uit tegen de plaatselijke sportclub met de competitie in de eerste klasse.

geen derby der buren

De nummer twee van de tweede klasse a van het seizoen 2018-2019 DTS Ede II redde het net niet in de nacompetitie waardoor de Edese club in de tweede klasse blijft. Door promotie van de buren van de Peppelensteeg is er dit seizoen geen derby der buren: DTS Ede II-Blauwgeel55. De DTS Ede II vrouwen treffen in de tweede klasse: DSSV vr2, DVVA csv, Faja Lobi KDS, GJS, Kadoelen SV, Odysseus91, Reiger Boys vr2, Sleeuwijk, Sparta Nijkerk, WV-HEDW en Wartburgia ASV vr3.

Derde klasse

De nummer drie van de vierde klasse van het afgelopen seizoen gaat het komend seizoen een stapje hoger proberen. Bennekom werd een seizoen eerder nog kampioen in de vijfde klasse en was seizoen 2018-2019 een verrassing in de vierde klasse. De Bennekomse vrouwen zijn ambitieus en willen het hogerop proberen. De ploeg nam eind van het afgelopen seizoen afscheid van diverse speelsters, waarbij in Bennekom er alle vertrouwen is in de nieuwelingen. 

Bennekom treft in de derde klasse: AVW66, AZSV VR2, DTS Ede vr3, De Treffers, fc Zutphen, RKSV Driel, SDV Barneveld vr2, SKV, SVHA, Zelos, VV Dieren. Naast Bennekom is er nog 1 Edese 
vertegenwoordiger in deze klasse en dat is DTS Ede vr3. DTS Ede is in het vrouwenvoetbal met 3 teams het meest vertegenwoordigd. Al eerder werden er pogingen ondernomen om een derde team op de been te brengen. Ook dit jaar wil men het laten zien op Inschoten. Bennekom heeft dus komend seizoen 2 derby's op het programma. Ook treffen de Bennekommers in SDV Barneveld een oude bekende.

Ede en Ederveen

In de vierde klasse zijn er drie Edese vertegenwoordigers. Ede.Victoria, kampioen in de vijfde klasse afgelopen seizoen. Ede.Victoria heeft diverse jaren gespeeld in de vijfde klasse en het team snakt naar een nieuwe uitdaging. De ploeg is afgelopen seizoen gegroeid waardoor men het aandurft om een klasse hoger te gaan spelen. Fortissimo was afgelopen seizoen een nieuwkomer in de vierde klasse. Men verraste een ieder met een tweede plaats. Een overgang naar de derde klasse zat er niet in. De ambities in Ederveen zijn duidelijk, geklopt op doelsado in de vijfde klasse, alles eruit gehaald wat er in zit en op zoek naar een nieuwe uitdaging. En die uitdaging denken de Advendo57 vrouwen te vinden in de vierde klasse. 

Naast Ede.Victoria, Advendo57 en Fortissimo spelen in de vierde klasse 01: Albatros, ESA, Kesteren, MASV, Sparta Nijkerk VR4, Stroe, Terschuurse Boys, VVOP vr2 en ZVV56 vr3.

Tweedeling

Waar er in de vijfde klasse afgelopen seizoen er nog vele derby's waren is komend seizoen dit veel minder. De Edese verenigingen zijn verdeeld over de vijfde klasse 01 en 02. Zuid en west in 01 en noord in 02, zo kan je dat wel stellen. In de vijfde klasse 01 is er een derby: Blauwgeel55 vr2-Lunteren. Beide Edese clubs treffen naast elkaar ook: CHRC, Dodewaard, EMM, Kesteren vr2, Oranje Blauw, Redichem, SKV vr2, SVHA vr2 en Wageningen. 

In de vijfde klasse 02 is er een derby, Wekerom-Otterlo, derby der dorpen: Otterlo-SDS55. Beide Edese vertegenwoordigers in deze klasse treffen naast hun onderlinge duels: Beekbergen, DVOV, DZC68 vr3, de Kiviten, FC RDC, SP Teuge, vv Barneveld, VIOD, VIOS V.V. vr3 en Zelos vr2.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: