Live Live

Dave McGraw en Mandy Fer in de Bospoort

Gepubliceerd: Woensdag 09 mei 2018 11:51

Dave McGraw en Mandy Fer in de Bospoort

Woensdag 16 mei treedt het duo Dave McGraw en Mandy Fer op in De Bospoort in Ede. Onlangs brachten zij het album ‘Maritime’ uit. Bijzonder voor deze tour is dat Dave en Mandy met een bassist en een drummer optreden.

Dave McGraw & Mandy Fer zijn echte natuurliefhebbers en ontdekkers. McGraw werkte ruim een decennium als bioloog in de woestijngebieden van Mexico en Arizona tot aan de rijke flora en fauna in het noorden van de VS en zijn omringende wateren. Mandy Fer leefde een tijdje in Spanje waar ze een studie muziek en cultuur deed. Tezamen als songschrijvers is hun muziekcarrière ook gebaseerd op al hun reiservaringen en de mensen die ze ontmoeten , geluiden en dingen die ze daar tegenkomen maar vooral de verhalen die op hun pad komen. De stemmen van Mandy Fer en Dave McGraw doen je denken aan die van Patty Griffin en iets tussen Slaid Cleaves en Jeffrey Foucault. Tezamen ontstaat er iets magisch en zijn ze echt heel goed. De opnames voor hun meest recente album ‘Maritime’ vonden plaats in ‘maritieme’ sferen, op de San Juan Islands in de wateren tussen Seattle en Vancouver. Thema’s die de revue passeren: de weidse natuur, landschappen en oceanen van de wereld die met grote bewondering maar ook met respect gewaardeerd en gekoesterd moet worden.

‘Maritime’ heeft een klein Nederlands tintje gekregen met het nummer Carillon, dat ze schreven na een bezoek aan Amsterdam waar ze de Westertoren hebben beklommen. Behalve het magnifieke uitzicht over de stad waren ze daar tevens getuige van een bijzonder concert tussen Boudewijn Zwart op het kerk carillon en Reinier Sijpkens op de trompet in zijn muziekboot in de Prinsengracht. Op het podium van De Bospoort staan: Mandy Fer (zang, elektrische gitaar, akoestische gitaar, banjo), Dave McGraw (zang, akoestische gitaar, djembé), Andrew Lauher (drums, percussie) en Thom Lord (basgitaar).

De deur van de Bospoort gaat open om 19:45 uur, aanvang om 20:15 uur, entree 12 euro. Reserveren is mogelijk via reservering@livestagemarnix.com.

Deel deze pagina: