Live Live

Dames DTS Ede bekeren verder na eenvoudige overwinning

Gepubliceerd: Maandag 22 oktober 2018 16:09

Dames DTS Ede bekeren verder na eenvoudige overwinning

EDE - Afgelopen zaterdag hadden de dames van DTS 1 een relatief eenvoudige middag op Sportpark Inschoten. Ze wonnen het bekerduel met BeQuik28 met 3-1 en mogen verder bekeren.

BeQuik28 sterk van start

DTS Ede speelster Eveline Zech vertelt voetbalverslaggever Martin Both verrast te zijn over de vliegende start van de tegenstander. ‘We spelen vaker tegen ze, maar hadden dit nog niet meegemaakt. BeQuik28 kreeg in de beginfase kansen maar waren minder scherp in de afwerking, daar konden wij van profiteren.’ Ondanks de flitsende start van de Zwolse ploeg schoot Kirsten Koopmans heel effectief DTS Ede al in de 9eminuut op een 1-0 voorsprong. ‘Heel leuk voor Kirsten, ze speelde namelijk voor het eerst in de basis’, stelt Eveline.

Wedstrijd in eerste helft beslist

Carolien Filippo gooide al in de eerste helft de wedstrijd op slot door twee doelpunten te scoren: 3-0. Eveline merkte dat de dames van BeQuik28 de hoop al een beetje hadden opgegeven. ‘Ze probeerden nog wel wat, maar niet vol overtuiging. In de 86eminuut lieten we de touwtjes iets teveel vieren waardoor de tegenstander nog de 3-1 binnenschoot.’ Heel gevaarlijk is het voor DTS Ede echter niet meer geworden.

Speeltijd voor wisselspeelsters

Tijdens het bekerduel kregen een aantal basisspeelsters wat rust. ‘We moesten ook een paar speelsters door blessures en vakanties missen’, zo stelt Eveline. Zo kregen de wisselspeelsters een kans in de basis. ‘Ze hebben dit prima opgepakt’, concludeert ze. Volgende week wacht RVVH uit Ridderkerk in de competitie. ‘Een lastige wedstrijd, maar die drie punten moeten we gewoon pakken, dat is immers onze doelstelling’, besluit Eveline.

Beluister hier het hele verslag

 
Foto: DTS Ede

Deel deze pagina: