Live Live

D66 heeft moeite met intrekken korting op legitimatiebewijzen

Gepubliceerd: Woensdag 31 oktober 2018 15:15

D66 heeft moeite met intrekken korting op legitimatiebewijzen

EDE - Het valt deD66-fractie op dat de eerder aangekondigde korting op paspoorten en ID-kaarten in de huidige conceptbegroting niet doorgaat, waardoor de legitimatiebewijzen 25 euro duurder worden.

Op donderdag 18 oktober werd door wethouder Financiën Leon Meijer de begroting 2019-2022 gepresenteerd. De Edese raad buigt zich over de conceptbegroting en bespreekt half november tijdens de algemene beschouwingen de uitkomst van de begroting. 


Edese inwoners mogen er niet op achteruit gaan

EDE TV Nieuws sprak met D66 fractievoorzitter Stephan Neijenhuis over de aangekondigde maatregel. ‘Een paar jaar geleden is de zogenaamde kabeltaks ingevoerd, wat de gemeente miljoenen per jaar oplevert.’ De kosten voor energie en water zijn volgens de fractievoorzitter voor de Edese inwoners gestegen. 

‘We hebben daarom binnen de gemeenteraad afgesproken dat 25 procent van de opbrengst van de kabeltaks naar lastenverlichting zou gaan, waaronder de korting op legitimatiebewijzen. Nu wordt het geld in de algemene pot gestopt en dat vind ik niet kunnen.’ De bewoners moeten er niet op achteruit gaan en dat gaat met deze maatregel volgens de fractievoorzitter wel gebeuren.

Potje Impulsfonds kleiner maken

Neijenhuis vervolgt: ‘In het impulsfonds zit nu ongeveer 4,8 miljoen euro, daar kan je leuke dingen voor doen, dat begrijp ik. ’D66 vindt echter met oog op de bezuinigingen in de zorg de lastenverlichting in de vorm van korting op legitimatiebewijzen belangrijker. ‘Ik ga zeker proberen het besluit terug te laten draaien en hoop daarin op brede steun van de andere partijen’, besluit de fractievoorzitter. Donderdag 1 en 15 november gaat de gemeenteraad in discussie over het onderwerp.

Bekijk het hele gesprek met D66 fractievoorzitter Stephan Neijenhuis hier.

Deel deze pagina: