Live Live

Cursus 'Voorkom Vallen' in Ederveen

Gepubliceerd: Donderdag 13 februari 2020 13:10

Cursus 'Voorkom Vallen' in Ederveen

Ede – Sportservice Ede houdt in maart en april de cursus 'Voorkom Vallen', valpreventie voor senioren in samenwerking met dorpshuis De Zicht in Ederveen. De cursus heeft als doel deelnemers te leren hoe vallen wordt voorkomen.

De cursus wordt gegeven in Dorpshuis De Zicht, Marktplein 10 in Ederveen en start op donderdag 5 maart. Cursusdag twee en drie zijn op donderdag 19 maart en 2 april. Op alle dagen is de cursus van 13.30 tot 15.00 uur. 


Voor senioren is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Hierdoor blijft men fit en blijft de conditie op peil. De balans verbetert en dit voorkomt vallen. Tevens werkt het positief door op de algehele gezondheid.

Tijdens de cursus krijgen de deelnemers voorlichting en oefeningen hoe het vallen kan worden voorkomen. Daarnaast krijgen de deelnemers training in hoe te handelen als zij toch gevallen zijn. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van anderhalf uur.

De kosten voor deelname aan de gehele cursus, inclusief koffie/thee en cursusmateriaal, bedragen 20 euro. Voor mensen met een laag inkomen is wellicht een tegemoetkoming in de kosten mogelijk via 'Ede doet mee'. Kijk hiervoor op http://ededoetmee.nl.

Opgeven voor de cursus kan in dorpshuis De Zicht zelf of bel naar 0318 – 57 10 63 (b.g.g. 06-230 233 08). Een e-mail sturen kan ook naar dorpshuis@ederveen.eu

Voor meer informatie over de inhoud van deze cursus kunt u contact opnemen met Angeline van de Kraats van Sportservice Ede via 06 -51 56 15 21 of stuur een e-mail naar angeline.vandekraats@sportservice-ede.nl

Foto ter illustratie : Pixabay

Deel deze pagina: