Live Live

Cursus voor a.s. schoolgidsen IVN Ede

Gepubliceerd: Vrijdag 22 februari 2019 23:03

Cursus voor a.s. schoolgidsen IVN Ede

EDE - Op 19 maart a.s. start de scholenwerkgroep van IVN Ede samen met stichting Renkums Beekdal een cursus voor a.s. schoolgidsen.

Wat doen schoolgidsen?

Kinderen natuur laten ontdekken, beleven en onderzoeken.
Dat betekent dat de schoolgids voorwaarden schept en vragen stelt op een plezierige, op het kind gerichte manier.
Als je met een groepje de natuur in gaat, is dat vooral een ontdekkingstocht: diersporen zoeken, knoppen aan de takken bekijken, vruchten ontdekken, kleine beestjes bekijken en nog veel meer. De kinderen en jij gaan op onderzoek uit. Al doende beleven en onderzoeken kinderen de natuur. Jij bent de enthousiaste begeleider en samen genieten jullie van wat er te zien en te vinden is. Tijdens de cursus word je voorbereid om dit te gaan doen.

Wat leer je tijdens de cursus

De cursus omvat zeven cursusochtenden. Ze worden om beurten georganiseerd in Ede en Renkum. De cursus begint op dinsdagmorgen 19 maart en loopt door tot in november, iedere maand een ochtend. De cursus loopt parallel aan de activiteiten van de scholenwerkgroep, zodat je daar ook kennis van kunt nemen. Deze activiteiten vinden ook plaats op andere momenten dan de dinsdagmorgen.

Aanmelden

Heb je zin om mee te doen, kijk dan voor meer informatie op de website van IVN Ede. Je vindt daar ook hoe jij je kunt aanmelden. Als je enthousiasme en liefde hebt voor kinderen en natuur, ben je van harte welkom.

Deel deze pagina: