Live Live

Contrabassist James Oesi speelt bij 'Jong Talent in Ede'

Gepubliceerd: Donderdag 08 november 2018 19:31

Contrabassist James Oesi speelt bij 'Jong Talent in Ede'

EDE - Prominent klassiek contrabassist James Oesi speelt op zaterdag 24 November bij 'Jong Talent in Ede', om 19:30 in de Lutherse Kerk aan de Beukenlaan 12 in Ede. Bijzonder, want je ziet contrabas niet zo vaak in een solo context.

Over de artiest

Contrabassist James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Oesi studeerde in 2012 af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, met een 10 + onderscheiding en hij won de Fock Medaille voor beste solo examen van dat jaar.

Hij studeerde daarvoor in Moskou en volgde masterclasses bij onder andere solobassist Gary Karr en cellist Anner Bijlsma. Op dit moment is Oesi bezig met de voorbereidingen voor de opnames van alle cello suites van Bach.

Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – al op bijvoorbeeld het Amsterdamse Grachtenfestival, het Bachfestival in Dordrecht, het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, CrossLinx Festival, De Oosterpoort, November Music en op festival Wonderfeel. Oesi speelde meerdere keren op NPO Radio 4, NPO Radio 1 en was als solist te gast bij Podium Witteman.

Daarnaast is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Hij treedt op met Asko|Schönberg, Insomnio, Oerknal, Ives Ensemble en Ensemble Modern. Mei 2017 vond de eerste editie van het door Oesi geïnitieerde Dutch Double Bass Festival plaats in De Electriciteitsfabriek te Den Haag. 

Foto: website James Oesi

Deel deze pagina: