Live Live

Concert Tim Grimm in de Bospoort

Gepubliceerd: Donderdag 13 september 2018 15:37

Concert Tim Grimm in de Bospoort

Op donderdag 20 september treedt de Amerikaanse singer/songwriter Tim Grimm op in de Bospoort.

Grimm is inmiddels een gewaardeerde gast op de Nederlandse podia. In 2008 maakte hij zijn Europees/Nederlands debuut en sindsdien tourt hij jaarlijks succesvol in Nederland en elders in Europa. De 2018 tour wordt zijn 10de tour in Nederland met zijn eerste optreden in de Bospoort. Na zijn universitaire studie, en studies over o.a. podiumkunsten ging Tim zelf ook songs schrijven en uitvoeren totdat Hollywood riep. Hij vertrok naar Los Angeles waar hij acteerde o.a. in de televisie serie ‘Reasonable Doubts’ en in een aantal films met o.a. Harrison Ford. Na 10 succesvolle acteerjaren besloot Tim Grimm terug te keren naar zijn ‘roots’; het landelijke Zuid Indiana, om daar weer een ècht leven te leiden in plaats van een leven vol oppervlakkige successen.

Tim Grimm woont nu met zijn vrouw op een boerderij in Columbus, Indiana, de buurt waar hij opgroeide. Zijn songs vertellen over deze omgeving die hem gevormd heeft. Verhalend en intiem: over de mensen, het platteland en een manier van leven die langzaam aan het verdwijnen is. Tim‘s leven bestond de afgelopen 15 jaar uit muziek, reizen, vertellen en acteren in zowel theater, als film en op televisie. Zijn in 2013 verschenen album ‘The Turning Point’ bevat twee ‘Nederlandse’ songs namelijk de titelsong ‘The Turning Point’, over een moord bij ‘t Keerpunt in Drenthe en ‘Ann In Amsterdam’, over een bezoek aan het Anne Frank Huis. Dat album bevat ook ‘King Of The Folksingers’, de nr.1 song van 2014 op USA Folk Radio. Recent schreef Tim de muziek voor een speciaal concert ter ere van het 200 jarig bestaan van de staat Indiana en nam hij een nieuwe CD op, A Stranger In This Time, die in maart 2017 in USA en Europa uitkwam. Tim Grimm (zang en gitaar) wordt in de Bospoort begeleid door zijn zoon Jackson (zang, gitaar, banjo, mandoline) en zijn echtgenote Jan Lucas (zang, harmonica).

Meer info: www.livestagemarnix.com. De deur van de Bospoort gaat open om 19:45 uur, aanvang om 20:15 uur, entree 12 euro.

Deel deze pagina: