Live Live

Climax jongens winnen poule bij competitie in Ede

Gepubliceerd: Dinsdag 03 juli 2018 09:59

Climax jongens winnen poule bij competitie in Ede

Op zaterdag 30 juni eindigde het jongens D juniorenteam van atletiekvereniging Climax als eerste in hun poule van de competitie. Op de Edese atletiekbaan moesten de jongens zaterdag alleen het team van Nijmegen Atletiek voor laten gaan, maar het totaal over alle competitiewedstrijden wees Climax als winnaar van de poule aan. Landelijk eindigen zij daarmee op een 63 plaats. Ook het meisjes C juniorenteam scoorde goed met een tweede plaats in de poule en een 22e plaats landelijk. Deze relatief jonge meidenploeg kan volgend jaar in dezelfde samenstelling een gooi doen naar de top 12 van Nederland.


Op sportpark Hoekelumse Eng zag het publiek Dorine van Leeuwen over 1.60 meter hoog springen. Het was al meer dan 10 jaar geleden dat een Climax C-junior deze hoogte wist te bedwingen. Op de 800 meter liep CĂ©line van Heerikhuize in een tijd van 2.15 minuten de tweede landelijke jaarprestatie.

Bij de jongens sprong Niels van Rheenen over 1.50 meter. Ruben Schussler voldeed aan de verwachtingen door bij de 1000 meter in een vierde tijd van 3:28 minuten te finishen. Ian Pennock zette de tweede tijd neer bij de 80 meter sprint in 11,96 seconden. Het estafetteteam bestaande uit Melvin Jansen, Jesse Haak, Mark van Voorst en Wim van As scoorde goed met een tweede plaats op de 4 x 80 meter.

Foto: Peter Navarro / Climax

Deel deze pagina: