Live Live

ChristenUnie wil betere communicatie omtrent overlast in Huygenspark

Gepubliceerd: Maandag 05 november 2018 11:26

ChristenUnie wil betere communicatie omtrent overlast in Huygenspark

EDE - De buurt is er klaar mee, het lijkt erop of de overlast steeds erger wordt. Hangjongeren, vervuiling en overlast, om enkele gehoorde klachten te noemen. Volgens de ChristenUnie fractie moet er iets gebeuren om dit alles tegen te gaan rondom het Huygenspark, daarom stelde de partij raadsvragen.

EDE TV Nieuws sprak over de problemen in het park met ChristenUnie gemeenteraadslid Sandra Kooij. ‘Het begon allemaal met een artikel in De Gelderlander van 17 oktober, naar aanleiding daarvan hebben we eens door het park gewandeld en met de bewoners gesproken.’

Onveilige gevoel bewoners vooral in avonduren

De bewoners voelen zich vooral in de avond onveilig in het park. ‘De parkbezoekers worden door grote groepen jongeren niet altijd even vriendelijk benaderd’, zo stelt Sandra Kooij. Hardrijdende scooters verstoren volgens het raadslid de avondwandeling van bezoekers behoorlijk. ‘Het kan intimiderend overkomen.’ Bovendien laten de jongeren volgens sommige bewoners een grote hoeveel afval als souvenir achter na een avondje parkhangen.

Meer communicatie onderling nodig

Sandra Kooij denkt dat betere communicatie tussen wijkbewoners, de gemeente en handhavers de situatie een heel stuk zou verbeteren. ‘We willen vooropstellen dat we dankbaar zijn voor het werk van Malkander en de handhavers. We vinden het echter jammer dat een grote groep bewoners zich door de gemeente niet gehoord en serieus genomen voelt.’ De ChristenUnie wil graag dat het college een stukje vertrouwen en communicatie herstelt. ‘Zo kunnen we gezamenlijk bouwen aan een mooie wijk’, besluit het gemeenteraadslid.

Bekijk het hele gesprek met Sandra Kooij hier.

Deel deze pagina: