Live Live

ChristenUnie: Los de knelpunten op de Valleilijn op

Gepubliceerd: Vrijdag 30 november 2018 11:59

ChristenUnie: Los de knelpunten op de Valleilijn op

EDE - ChristenUnie Kamerlid Stienke van der Graaf wil dat de knelpunten op de Valleilijn tussen Ede-Wageningen en Amersfoort zo snel mogelijk worden aangepakt. De treinen op de Valleilijn zijn in de spitsuren overvol.

De ChristenUnie vindt dat er langere treinen moeten kunnen rijden op deze lijn. Het ChristenUnie kamerlid heeft donderdag de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu gevraagd in gesprek te gaan met de provincie en gemeentes over langere perrons.

Van der Graaf: 'In de spitsuren is het belangrijk dat er langere treinen kunnen rijden. Daarvoor is aanpassing van de perrons in Hoevelaken, Barneveld-Centrum, Ede-Wageningen en Lunteren nodig. Ik wil van de staatssecretaris weten hoe zij ervoor gaat zorgen dat de spitstreinen zo snel mogelijk langer kunnen worden.'

Naast de langere treinen vraagt de ChristenUnie aandacht voor andere knelpunten van de Valleilijn. Er ligt een wens om de kwartierdienst i.p.v. Barneveld te verlengen tot Ede/Wageningen, maar het onderzoek is hiernaar gestopt. De Valleilijn zou kunnen aansluiten op de lijn naar Apeldoorn, hier wordt nu geen gebruik van gemaakt. Kamerlid van de Graaf zal ook hier aandacht aan besteden.
 

Deel deze pagina: