Live Live

Choral Evensong op 26 mei in de Beatrixkerk in Ede

Gepubliceerd: Zondag 19 mei 2019 21:30

Choral Evensong op 26 mei in de Beatrixkerk in Ede

EDE - Op zondag 26 mei a.s. wordt in de Beatrixkerk te Ede weer een Choral Evensong gehouden. Dit jaar worden de Evensongs onder de paraplu van de Raad van Kerken van Ede gehouden.

Wat is een Evensong?

Een evensong is het avondgebed van de Anglicaanse Kerk. Dit wordt meestal gezongen door het koor en daarom Choral Evensong genoemd. De dienst is vergelijkbaar met een Rooms-Katholieke of Lutherse vesper.

De orde van een Evensong ligt grotendeels vast en is te vinden in het Book of Common Prayer.
met een aantal vaste onderdelen. Voor al deze onderdelen kan het koor putten uit een rijke bibliotheek van (overwegend) Engelse koormuziek uit vijf eeuwen.

Opmerkelijk aan een Choral Evensong is de combinatie van een ingetogen gebedsdienst met een veelvoud aan (soms uitbundige) muzikale vormen en stijlen. Zo is de organ voluntary aan het eind niet zelden een virtuoos stuk muziek.

Dienst op 26 mei

De dienst van 26 mei heeft plaats in de Beatrixkerk, Beatrixlaan 54 in Ede. Voorganger is ds. Theo Pieter de Jong uit Ede, organist is Margret Spelt en medewerking wordt verleend door de CHE Kamerkoor o.l.v. Marleen van der Kolk. De dienst begint om 17.00 uur, de toegang is vrij, wel is er een collecte bij de uitgang om deze diensten ook in de toekomst mogelijk te maken.

Foto: Omroep Ede

Deel deze pagina: