Live Live

CHE: 'Moreel kompas in crisistijd'

Gepubliceerd: Donderdag 14 mei 2020 15:47

CHE: 'Moreel kompas in crisistijd'

EDE - Veel zorgprofessionals worden in deze coronatijd geconfronteerd met ethische dilemma’s. De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) verzorgt samen met Reliëf een webinar ‘Ethische dilemma’s in tijden van corona, ze herkennen is het halve werk’ op maandag 18 mei om 20.00 uur. Deelname is gratis.

Zorgprofessionals zullen in deze tijd het gevoel herkennen dat ze soms buikpijn hebben over hun werk, of dat ze soms ’s nachts wakker liggen omdat ervaringen van de dag je niet loslaten. Dat je in je lijf op momenten van ontspanning dit soort ervaringen hebt, is niet onprofessioneel, maar juist een belangrijk professioneel instrument waar professionals niet zonder kunnen; namelijk je ‘moreel kompas’. Hoe ga je in tijden van crisis, als de zorg onder druk staat, met dit moreel kompas om?

Herkennen en hanteren


Trijntje Scheeres en Marije Stegenga zullen kort uitleggen wat ethische dilemma’s zijn en hoe je ethische vraagstukken in de praktijk kunt herkennen. Zij bespreken waarom het belangrijk is om ze te herkennen en hoe je ze kunt hanteren. Scheeres en Stegenga zijn beiden werkzaam als stafmedewerker bij Reliëf, christelijke vereniging van zorgaanbieders. Zij zijn expert op het gebied van ethiek en zingeving in de zorg.

Het webinar is bedoeld voor zorgprofessionals, verpleegkundigen, begeleiders, verzorgenden, artsen geestelijk, verzorgers en paramedici. Aanmelden voor het webinar is gratis via www.che.nl/moreelkompas. Het is dan ook mogelijk om het webinar terug te kijken.
De opleiding Verpleegkunde van de CHE en Reliëf bieden samen ook de mogelijkheid voor begeleide intervisie. Onder deskundige begeleiding ga je met een groepje van maximaal zes personen op drie momenten online in gesprek over datgene wat je meemaakt in deze spannende en hectische tijd als zorgprofessional. In het webinar is ook aandacht voor deze mogelijkheid.

Foto ter illustratie: Pixabay

Deel deze pagina: