Live Live

Centrum Hoge Veluwe twee dagen dicht

Gepubliceerd: Woensdag 12 juni 2019 14:23

Centrum Hoge Veluwe twee dagen dicht

HOENDERLOO - Het centrumgebied van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is vrijdag 21 en maandag 24 juni dicht vanwege de opening van het nieuwe bezoekerscentrum Park Paviljoen. De komende jaren wordt het hart van het natuurgebied vernieuwd. De hele operatie kost ruim 20 miljoen euro.

De Hoge Veluwe behoort tot de meest bezochte toeristische attracties van Nederland. In het park, oorspronkelijk eigendom van het echtpaar Kröller-Müller, was de laatste zeventig jaar niet meer gebouwd. Vernieuwing van de bebouwing was daarom dringend nodig om plaats te kunnen bieden aan de ongeveer 600.000 bezoekers per jaar, stelt de directie.

Nu het bezoekerscentrum klaar is, krijgt het ondergrondse museum Museonder een opfrisbeurt. Ook komt er een evenementenplein in het park, terwijl diverse wegen en paden worden verlegd en vernieuwd.

Komst koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander komt het Park Paviljoen vrijdag 21 juni openen. In het weekend erop is de nieuwbouw open voor publiek, maar maandag 24 juni is het bezoekerscentrum opnieuw alleen open voor genodigden.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Monadnock/De Zwarte Hond

Deel deze pagina: