Live Live

Buurtspraak 2018 Buurt Ede en Veldhuizen

Gepubliceerd: Vrijdag 07 september 2018 14:12

Buurtspraak 2018 Buurt Ede en Veldhuizen

De Buurtspraak 2018 wordt, traditioneel,gehouden op de 3e donderdag van september. Dit jaar dus op 20 september. De aanvang is om 10.00 uur (ontvangst v.a. 09.30) in de Edesche Concertzaal, Amsterdamseweg 9 te Ede. Volgens traditie zullen rond 09.45 uur de klokken van de Oude Kerk in het dorp worden geluid ter oproep van de Buurtspraak.

Ook dit jaar wordt getracht, naast de verantwoording over het beheer van de Buurt conform het reglement, weer een interessant inhoudelijk programma bieden. Daarnaast wordt dit jaar o.a. aandacht geschonken aan de geschiedenis van het Edesche Bos en zullen de Ridders van Gelre aanwezig zijn vanuit de historische rol van Ede/Kernhem met het hertogdom Gelre.

Voorafgaand aan de Buurtspraak zullen ter voorbereiding van de bijeenkomst vanaf ongeveer 15 september de agenda en overige vergaderstukken beschikbaar zijn op de pagina van Buurt Ede en Veldhuizen op de website http://buurt.ede-en-veldhuizen.nl/

De buurt Veldhuizen is cultuurhistorisch uniek in Nederland. En men is bezig om de buurtspraak op de internationale lijst van immaterieel erfgoed van de Unesco te krijgen.

Zie hieronder de twee uitzendingen van Mooi Zo! uit 2012 en 2013 over de buurtspraak.

Deel deze pagina: