Live Live

Buurthuis De Meerpaal is 'hot' bij ouderen

Gepubliceerd: Donderdag 23 november 2017 00:44

Buurthuis De Meerpaal is 'hot' bij ouderen

Wat er in Buurthuis De Meerpaal gebeurt, is een voorbeeld voor de rest van Nederland. In Ede-Zuid brengt stichting Gouden Dagen ouderen massaal op de been. Met keihard werken en een goed doordacht plan haalt men ouderen uit hun isolement.

Op de woensdagmiddagen staat de straat vol met (regio)taxi’s bij het buurthuis. Dan organiseert De Meerpaal Gouden Cultuurmiddagen, Gouden Natuurdagen en ook Gouden koffiemomenten. Ouderen worden uit hun isolement gehaalt. ,,En dat wordt steeds succesvoller”, jubelt uitbater Bernard Lekkerkerker van het ontmoetingspunt. ,,De mensen vinden het geweldig.”

Tijdens Gouden Cultuur wordt er maandelijks op woensdagmiddag (van 14.00 tot 16.00 uur) een middag entertainment aangeboden. Dat bestaat uit muziek-, film- of een theateroptreden. Bij Gouden Natuur, ook op woensdag wordt de natuur letterlijk in huis gehaald. Een boswachter, schaapsherder, boer of olifantenverzorger geeft een presentatie over zijn werk. Op beide middagen is de toegang gratis evenals een kopje koffie en/of thee met een versnapering. De (gratis) Gouden Koffie vindt elke maandagochtend plaats van 10:00 uur tot 12:00 uur in de Ontmoetingsruimte.

Deel deze pagina: