Live Live

Buurthuis De Meerpaal bij finalisten Dorpshuis van het Jaar 2018

Gepubliceerd: Woensdag 27 juni 2018 10:38

Buurthuis De Meerpaal bij finalisten Dorpshuis van het Jaar 2018

Het Edese Buurthuis De Meerpaal zit bij de laatste zes finalisten van de verkiezing Dorpshuis van het jaar 2018.


Via www.dorpshuisvanhetjaar.nl hebben zich veel mooie, leuke, inspirerende en innovatieve buurthuizen aangemeld. Een deskundige jury heeft de aanmeldingen beoordeeld en de volgende zes finalisten geselecteerd: THUIS Wageningen, Wijkplaats BUUR in Nijmegen, Den Diek in Lichtenvoorde, Dorpshuis Kulturhus De Borg in Babberich, Dorpshuus in Varsselder-Veldhunten en Buurthuis De Meerpaal in Ede. Zij hebben elk al 750 euro gewonnen en gaan door naar de volgende ronde. Het winnende dorps- of buurthuis krijgt bovenop de 750 euro nog 3000 euro én de titel Dorpshuis van het Jaar 2018.

Op TV

Angelique Krüger zal op TV Gelderland verslag doen van de wedstrijd en gaat langs bij de zes genomineerden. Tijdens acht afleveringen, die van 20 oktober tot en met 8 december worden uitgezonden, gaan deze zes dorps- of buurthuizen de strijd met elkaar aan. ‘Buurthuizen vervullen in hun wijk vaak net zo’n belangrijke rol als dorpshuizen voor hun dorp, daarom wilden we ze graag mee laten doen dit jaar. Vorig jaar hebben we heel inspirerende mensen leren kennen. Ik ben erg benieuwd wat voor moois we dit jaar gaan zien.’ Aldus gedeputeerde Bea Schouten.

In 2017 is voor het eerst de Dorpshuisverkiezing van het Jaar georganiseerd. De verkiezing is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Omroep Gelderland en de provincie Gelderland. De Leefbaarheidsalliantie werkt aan een grotere leefbaarheid in Gelderland samen met de mensen waar het om gaat. De Leefbaarheidsalliantie bestaat uit Spectrum partner met elan, Plattelands Jongeren Gelderland, Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland en Zorgbelang Gelderland.

Foto: Leefbaarheidsalliantie Gelderland

Deel deze pagina: