Live Live

Burgemeester Verhulst een jaar in functie

Gepubliceerd: Dinsdag 25 september 2018 10:35

Burgemeester Verhulst een jaar in functie

EDE- Alweer ruim een jaar geleden, op 8 september 2017 begon René Verhulst als burgemeester van de gemeente Ede. Hij is de opvolger van Cees van der Knaap, die ongeveer tien jaar burgemeester is geweest. EDE TV Nieuws vroeg de burgemeester hoe hij het eerste jaar heeft ervaren.


Inburgeren

René Verhulst vindt het belangrijk dat je als burgemeester inburgert. ‘Voordat ik burgemeester van de gemeente Ede werd heb ik de stad en omliggende dorpen goed bekeken.’ Verhulst vindt dat je niet alleen het raadhuis moet kennen, maar ook de omgeving.

Een drukke job


Verhulst is druk bezig als burgemeester. Er is veel te doen in de gemeente Ede. Verhulst is er druk mee en gaat van bijeenkomst naar bijeenkomst.. De burgemeester vindt dat helemaal niet erg. Hij ziet het niet als werk en heeft er veel lol in.

Ede mooier dan verwacht


Verhulst is te spreken over het natuurschoon die de gemeente rijk is. ‘Toen ik hier eenmaal kwam viel het me op dat het natuurgebied in de omgeving Ede mooier en groter is dat ik had verwacht. Dat soort dingen heb je vaak pas door als je er eenmaal doorheen loopt,’vertelt hij.

Bekijk hier het hele interview van EDE TV Nieuws met de burgemeester.

Deel deze pagina: