Live Live

Burgemeester Verhulst; 'Nog geen coronavirus in Ede, kan morgen anders zijn

Gepubliceerd: Vrijdag 13 maart 2020 18:32

Burgemeester Verhulst; 'Nog geen coronavirus in Ede, kan morgen anders zijn

EDE - Het aantal mensen dat besmet is met het Coronavirus stijgt, vandaag werd bekend dat 190 nieuwe besmettingen bekend zijn en dat vijf mensen overleden zijn aan het virus. In Ede is tot zover bekend nog geen besmettingsgeval bekend. De gemeente Ede volgt de richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio.

Burgemeester René Verhulst laat in een boodschap weten dat het voor vele een heftige tijd is. 'Laten wij elkaar steunen. Gelukkig zijn er in Ede nog geen besmettingen, maar dat kan morgen anders zijn', zo laat Verhulst weten in een video boodschap. Ook laat de gemeente weten dat de maatregelen genomen door het kabinet worden gevolgd.

Drastische maatregelen

Het kabinet en het RIVM hebben donderdag drastische maatregelen aangekondigd om de coronacrisis aan te pakken. Een daarvan is dat iedereen die zich ziek voelt, dat wil zeggen moet hoesten of keelpijn
heeft of koorts thuis moet blijven. Middelbare en basisscholen worden vooralsnog niet gesloten.  De Christelijke Hogeschool Ede geeft geen lessen meer, tentamens worden niet afgenomen, maar de
locatie in Ede blijft wel open.

In de gemeente Ede zijn vele activiteiten en evenementen afgelast. Tot 1 april zijn alle wedstrijden in het voetbal en korfbal geschrapt. Ook bij de Edese ijsvereniging is alles afgelast. Edese musea hebben hun deuren gesloten. Edese horeca is weliswaar open, maar heeft maatregelen genomen. De Lammetjesdagen zijn uitvoorzorg geannuleerd. Ook heeft de Edese gemeenteraad de vergadering van donderdag 12 maart uitgesteld. Bij veel bedrijven wordt er thuis gewerkt en supermarkten worden meer bezocht dan gebruikelijk.

Dit zijn de belangrijkste maatregelen die het kabinet heeft genomen: Nederlanders met klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en eventueel ook koorts moeten thuisblijven en contacten mijden. Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is dat nodig, zegt minister Bruno Bruins (Medische Zorg) na overleg van het crisisteam van het kabinet. Evenementen met meer dan 100 mensen in heel Nederland afgelast. De nieuwe maatregelen gelden in elk geval tot 1 april.

Bekijk hier de videoboodschap van Burgemeester Verhulst

Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: