Live Live

Brood & Spelen start in Ede met unieke vorm van kinderopvang

Gepubliceerd: Dinsdag 05 juni 2018 12:42

Brood & Spelen start in Ede met unieke vorm van kinderopvang

De zomervakantie is voor veel werkende ouders een lastige periode als het gaat om de opvang van hun kinderen. Brood & Spelen, reeds actief in de tussenschoolse opvang in de regio Ede, biedt vanaf komende zomer een oplossing voor dit probleem: de speciale Brood & Spelen zomerweken. Zeker met de huidige aantrekkende economie een gat in de markt.


De Brood & Spelen zomerweken zijn toegankelijk voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook als ouders geen gebruik maken van de reguliere opvang, kunnen ze hun kinderen inschrijven voor de zomerweken. Daarnaast is er een grote flexibiliteit in het aantal opvangdagen: dit kan al vanaf één dag. Hierdoor zijn de zomerweken dé uitkomst voor (werkende) ouders die op zoek zijn naar opvang, maar niet vast willen zitten aan dure contracten.

Projectmanager Edine Oosterhof: ‘Ouders hebben de opvang buiten de vakantie vaak geregeld door bijvoorbeeld onder schooltijd te werken of ze hebben een oppas aan huis. Tijdens de zomervakantie ontstaat er dan vaak een probleem omdat er gedurende meerdere weken voor hele dagen opvang nodig is. Onze zomerweken zijn dan een hele goede oplossing.’

Natuurlijk zijn kinderen ook van harte welkom als ouders niet werken, maar de kinderen gewoon een paar superleuke dagen willen beleven met leeftijdsgenootjes.

Locatie Ede

Deze zomer zijn er drie verschillende locaties, één daarvan bevindt zich in Ede. Hier maken ze gebruik van het scoutinggebouw aan de rand van het bos. Hierdoor is er alle gelegenheid om lekker buiten en actief bezig te zijn.

Actief & uitdagend aanbod

De kinderen krijgen verschillende uitdagende en bijzondere activiteiten aangeboden zoals een Expeditie Robinson met onderdelen als vuur maken, boogschieten en bamboepiramides bouwen. Daarnaast staan een bezoekje aan een survivalparcours, een gps-tocht en zwemmen op het programma.

Voor de jongere kinderen bestaat het programma uit themadagen zoals ‘Beestenboel’, ‘Feest!’ en ‘Aan tafel’.

Op deze manier biedt Brood & Spelen een unieke combi tussen leuke en uitdagende activiteiten voor kinderen en een opvangmogelijkheid voor werkende ouders.

Foto: Brood & Spelen

Deel deze pagina: