Live Live

Broedmachinemaker HatchTech verhuist naar Food&Businesspark Ede

Gepubliceerd: Woensdag 11 september 2019 10:54

Broedmachinemaker HatchTech verhuist naar Food&Businesspark Ede

DE KLOMP - Broedmachinemaker HatchTech gaat verhuizen naar het Food&Businesspark Ede. Het is het eerste bedrijf dat zich op dit nieuwe bedrijventerrein gaat vestigen.

HatchTech heeft nu nog drie vestigingen in Veenendaal, langs de A12, maar wil die graag samenvoegen op één nieuwe locatie. 'Letterlijk aan de overkant van de snelweg', zegt woordvoerder Edward Rozendaal.

Waarom Food&Businesspark?

Het bedrijf heeft voor De Klomp (gemeente Ede) gekozen vanwege de ligging, vlakbij de Wageningen Universiteit en het nog te bouwen World Food Center.

Dat maakt dat er in de regio veel kennis is over voedselinnovatie, stelt Rozendaal. 'Bovendien is het vlakbij waar we nu zitten, centraal dus voor de mensen die we in dienst hebben.'

100 medewerkers mee

Er vallen geen gedwongen ontslagen, verzekert Rozendaal. 'Alle medewerkers in Veenendaal, meer dan 100, verhuizen mee', zegt hij. 'En de nieuwe locatie verzekert ons van ruimte voor verdere groei.'

HatchTech-baasTjitze Meter en wethouder Willemien Vreugdenhil van de gemeente Ede ondertekenen dinsdagmiddag de reserveringsovereenkomst. Als alles volgens plan verloopt, is de bouw eind volgend jaar afgerond, zegt de Rozendaal.

Geschreven door: Joukje Valkenburg - Beiboer van mediapartner Omroep Gelderland

Kuikens in broedmachine (Foto: HatchTech)

Deel deze pagina: