Live Live

Bosuilen spotten op de Sysselt

Gepubliceerd: Woensdag 09 januari 2019 18:23

Bosuilen spotten op de Sysselt

EDE – Op vrijdag 18 januari kunt u samen met boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen uilen spotten tijdens een wandeling over de Sysselt. De wandeling start om 19.30 uur en duurt ongeveer twee uur.

De natuur in het donker

De boswachters nemen u in het donker mee de natuur in en laten u ervaren wat de nacht te bieden heeft. In het donker zijn de uilen moeilijk te zien, maar ze laten misschien wel wat van zich horen. Dat zal afhangen van de omstandigheden. Mochten de bosuilen zich niet laten horen kunt u altijd nog omhoog kijken en ziet u bij onbewolkte hemel wellicht de gordel van Orion.

Informatie

Deelnemers dienen rekening te houden met de weersomstandigheden. Het kan koud, nat en zelfs glad zijn. Een lampje meenemen is handig. Het weer heeft invloed op de waarnemingen en stilte is noodzakelijk, daarom kunnen kinderen jonger dan 12 en honden niet deelnemen.

De routebeschrijving is te vinden op www.glk.nl/activiteiten. Reserveren is noodzakelijk en kan via dezelfde site. Het bedraagt 7,50 euro per persoon en Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen 2,50 euro per persoon.


Foto: Pixabay

Deel deze pagina: