Live Live

Bo en Hella vallen in de prijzen Survivalrun

Gepubliceerd: Woensdag 20 juni 2018 14:48

Bo en Hella vallen in de prijzen Survivalrun

Bo de Groot (19) en Hella Greuell van Sport & Survivalteam Ede zijn afgelopen weekend in de prijzen gevallen. Een groot succes voor de twee dames én de club aan de langekampweg.


Afgelopen zondag vond de ontknoping van het Survivalrun seizoen in Harreveld plaats, waar Hella als eerste over de finish kwam. Maar, hier bleef het niet bij. Als kers op de taart werd ze ook nog uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Survival in het landelijk klassement dames 50+. Ze heeft de afgelopen races genoeg punten behaald, waardoor ze niet meer in te halen is door de concurrentie.

De negentienjarige Bo viel ook in de prijzen. Zij is tweede geworden in het landelijke klassement Korte Survivalrun van de dames. Om mee te doen in het landelijke klassement Survivalrun moet je minstens acht races gelopen hebben. De punten die je in deze races haalt bepalen je uiteindelijke positie in het eind klassement. Het is niet de eerste keer dat de Veenendaalse in de prijzen valt; eerder won ze het Europees Kampioenschap en werd ze wereldkampioen Obstacle Run.

Survivalrun is een relatief kleine sport in Nederland. Bij deze veelzijdige buitensport, die hardlopen combineert met hindernissen, zijn kracht, conditie, souplesse, techniek en doorzettingsvermogen belangrijk. Dit zijn niet de enige belangrijke factoren in de sport. Ook water, wind en temperatuur spelen een belangrijke rol, want.. Een survivalrun gaat altijd door, zowel in de zomer als winter. In Nederland is Survivalrun met zo’n 14.000 beoefenaars een relatief kleine sport.


Luister hier naar het verslag!

Foto: Omroep Ede / Luuk Cramer

Deel deze pagina: