Live Live

Blauwgeel55 en DTS Ede kennen tegenstanders

Gepubliceerd: Vrijdag 12 juli 2019 15:57

Blauwgeel55 en DTS Ede kennen tegenstanders

EDE - De vakanties moeten nog beginnen, maar wij kijken vast vooruit naar het nieuwe voetbalseizoen bij het Edese vrouwenvoetbal. Het seizoen2019-2020 start eind augustus/begin september weer met de beker. De competitie start op 21 of 28 september afhankelijk van welke klasse er wordt gespeeld. Bij het vrouwenvoetbal is inmiddels de indeling en het programma voor de topklasse en de eerste klasse bekend.

 De topklasse start op 21 september met een uitwedstrijd in Amsterdam tegen Wartburgia. Een week later volgt de eerste thuiswedstrijd tegen Be Quick28. Blauwgeel55 vrouwen1 start op 21 september ook met een uitwedstrijd tegen sportclub Monster. Zeven dagen later de 28ste speelt men thuis tegen IJFC.

Nieuwelingen in de Topklasse


DTS Ede treft komend seizoen een aantal nieuwelingen, Eldenia keert weer terug in de Topklasse. Rijnvogels is een helemaal nieuw in de Topklasse. Eldenia en Woezik spelen hun thuiswedstrijden om 17.00 uur. DTS Ede treft komend seizoen Be Quick28, Saestum, SteDoCO, Wartburgia, Ter Leede, Eldenia, RVVH, FC Eindhoven, SSS, Rijnvogels FC enWoezik.

Blauwgeel55

Een van de drie kampioenen in het Edese vrouwenvoetbal is Blauwgeel55. Na het kampioenschap in de tweede klasse A is het nu tijd voor een debuut in de eerste klasse A. Voor de Edese vrouwen is het een nieuwe klasse, een groot avontuur. In de eerste klasse A treffen de vrouwen van Blauwgeel55 komend seizoen Sportclub Monster vr1, ST Sparta/JVOZ, IJFC, Hercules, Ter Leede vr2, CSW vr1, RVVH vr2, Sporting70, SSS VR2, SC 't Gooi en IJzendijke.

Vierde en Vijfde Klasse

Ede.Victoria, kampioen in de vijfde klasse vorig seizoen, komt komend seizoen uit in de vierde klasse net als Advendo57, de Ederveense vrouwen willen het ook een stapje hoger proberen. Bennekom en Fortissimo blijven in de vierde klasse voetballen. Otterlo, SDS55, Lunteren, Blauwgeel55
vr2 blijven acteren in de vijfde klasse. DTS Ede II komt komend seizoen uit in de Tweede Klasse A. De definitieve indeling van de tweede, vierde en vijfde klasse worden 15 juli bekend gemaakt.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: