Live Live

Blauwgeel55 deelt de punten met DVS33, Ede Victoria wint met ruime cijfers van Roodwit58

Gepubliceerd: Dinsdag 16 oktober 2018 11:15

Blauwgeel55 deelt de punten met DVS33, Ede Victoria wint met ruime cijfers van Roodwit58

ERMELO – In de tweede klasse speelden de dames van Blauwgeel55 afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk tegen DVS33.

Het duel had vooral voor Blauwgeel55 trainster Miriam van der Horst een bijzonder tintje, ze heeft in het verleden de dames van DVS33 getraind. Volgens Blauwgeel55 speelster Maureen heeft de ploeg weleens betere wedstrijden gespeeld. We kwamen al vroeg in de eerste helft op voorsprong maar gaven die ook meteen diezelfde helft weer weg. Namens Blauwgeel55 wisten Eva en Anne het net te vinden.

Onrustig spel

Tijdens de rust kregen de dames van de trainster de tips om wat meer rust in het spel te brengen en wat feller de duels in te gaan. Helaas nam de ploeg de tips volgens Maureen niet mee de tweede helft in. ‘Het spel bleef onrustig, we leden onnodig balverlies. We zijn met de 2-2 nog goed weggekomen, DVS33 kreeg laat in de tweede helft nog een hele grote kans om de drie punten te pakken.

Draai nog niet helemaal gevonden

Maureen vertelt voetbalverslaggever Martin Both dat de ploeg nog niet draait zoals ze zouden willen. ‘We spelen in de competitie niet slecht, maar we hadden op meer punten gehoopt.’ Over twee weken hoopt de damesploeg drie punten te pakken tegen GJS uit Gorinchem.

Beluister hier het hele verslag

De dames van Ede Victoria hielden afgelopen zaterdag de punten thuis tegen Roodwit58. Ze wonnen de wedstrijd met ruime cijfers, het werd 6-2.

Volgens Ede Victoria speelster Stephanie begonnen ze positief tegen het voor hen onbekende RoodWit58. ‘We kwamen in de eerste helft algauw op een 1-0 voorsprong, maar moesten ook snel een tegendoelpunt te verwerken. De eerste helft kon het nog alle kanten op, we gingen met een 2-1 voorsprong de rust in.'

Meer strijd in tweede helft

Door positiewisselingen ontstond er meer structuur in het spel van Ede Victoria. ‘We begonnen veel feller aan de tweede helft en stonden al binnen twintig minuten op een 6-1 voorsprong. We speelden de kansen goed uit en communiceerden prima met elkaar’, zo stelt Stephanie. De tegenstander maakte er door een fantastische goal nog wel 6-2 van, maar daar bleef het bij. Over twee weken speelt Ede Victoria in alle vroegte tegen de Kieviten uit Voorhuizen.

Beluister hier het hele verslag

Foto Pixabay

Deel deze pagina: