Live Live

Binnen drie dagen een creatieve robotoplossing

Gepubliceerd: Vrijdag 15 februari 2019 12:49

Binnen drie dagen een creatieve robotoplossing

EDE - Robottechnologie onderzoeken, ontwerpen en optuigen zijn de sleutelwoorden tijdens het  'onderwijs' bootcamp van Knooppunt Techniek . Robotica is het onderwerp waar studenten zich van 14 tot 16 maart in gaan vastbijten. Levensechte vraagstukken van het Ministerie van Defensie dagen studenten uit binnen drie dagen een goed werkend prototype op te leveren met bijbehorend business en logistiek model.

Ongeveer zestig studenten en hun begeleiders gaan tijdens de bootcamp op locatie van het Ministerie van Defensie kennis delen en oplossingen realiseren voor bijzondere problemen. Wat te denken van een drone die geheel autonoom een militaire actie moet kunnen uitvoeren in vijandelijk gebied? Of het bedenken van een verbetering voor een robotinstallatie in een industriële omgeving? 


Studenten krijgen volgens Knooppunt Techniek begeleiding en ondersteuning van experts uit verschillende bedrijven. Powerworkshops, trainingen en excursies maken deel uit van het programma. Op zaterdag 16 maart worden de resultaten gepresenteerd in het Technova College te Ede.

Bent u als expert geïnteresseerd om deze bootcamp te ondersteunen, neem dan contact op met Herman Julsing via info@knooppunttechniek.nl 

Wilt u meer weten of meedoen? Mail dan naar info@knooppunttechniek.nl.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: