Live Live

Beperkt programma Edese vrouwenvoetbal

Gepubliceerd: Maandag 10 februari 2020 11:53

Beperkt programma Edese vrouwenvoetbal

EDE - Terwijl het weer slechter werd en de voortekenen van de storm beetje zichtbaar waren werd er een beperkt programma in het Edese vrouwenvoetbal afgewerkt.

 In de vijfde klasse kwam Otterlo niet in actie. In de andere vijfde klasse speelde Blauwgeel55 vr2 uit in

Wageningen tegen SKV. Met lege handen keerde de Edese vrouwen terug, SKV-Blauwgeel55 vr2 werd 4-1. Lunteren moest in deze speelronde naar CHRC. Voor Lunteren is het doel bovenin meedraaien. Wil je dat doen, moest er wel gewonnen worden van CHRC. 

Marielle Wemer 'Leuke ploeg, maar lastig om tegen te spelen. Al heel snel kwamen wij achter 1-0. CHRC was goed, maar bij ons liep het niet lekker. Wij moesten goed zoeken. Hun spits bleek waanzinnig
snel, moesten goed kijken op wij die zouden opvangen. Al snel staan we 2-0 achter. Gelukkig weet Marissa ons uit een corner op 2-1 te schieten.'

Na rust bleef het pittig en lastig, maar Marissa scoort nog eens en het word 2-2. 'Ik heb begrepen dat CHRC ook tevreden was, wi jzijn het zeker. Jammer dat een goal van ons werd afgekeurd, maar 2-2
is terecht en goed. Volgende week Kesteren vr2, ook een lastige ploeg, maar wij willen de drie punten', vertelt Marielle Wemer van vv Lunteren. Luister hier naar haar verslag.

Topklasse


In de topklasse stond voor DTS Ede een uitwedstrijd op het programma die een rijke geschiedenis kent. Eveline Zech: 'Vandaag spelen tegen Ter Leede, voorons altijd een lastige wedstrijd, erg leuk, maar lastig. Ter leede is een goede ploeg, spannende wedstrijden levert dat op. Je moet geluk hebben tegen deze ploeg en dat hadden wij. Begin was niet goed, na zeven minuten komen wij op 1-0 achterstand. Wij waren niet wakker, niet scherp, zaten niet goed in de wedstrijd. Paar minuten later wordt Daphne van Kruistum onderuit gehaald en wij krijgen een penalty. Gera op den Kelder neemt de strafschop en scoort 1-1. Hierdoor kwamen wij qua spel en vorm nog niet in de wedstrijd. 

Ter Leede was beter. Met de 1-1 stand gingen beide ploegen rusten. Er werd gewisseld in de rust en in de 70ste minuut weet Joëlle de Bondt het net te vinden 1-2. 'Later krijgt Ter Leede een makkelijk gegeven strafschop, maar je moet geluk hebben en dat hadden wij want de penalty werd naast geschoten. Jill Pijnappels die in de rust is ingevallen weet in de laatste minuut nog de 1-3 te maken. Het was niet goed, maar lelijk winnen is ook winnen. Zaterdag spelen wij thuis, dan moet het beter, want dit was niet goed. Wartburgia ook altijd leuk en lastig om tegen te spelen, maar wij willen de drie punten', vat Eveline Zech DTS Ede samen, luister hier haar verslag.


Derde Klasse

In de derde klasse kwam Bennekom niet in actie, maar DTS Ede vr3 wel. Zij speelden uit tegen AZSV en verloren met 4-0. Fortissimo kwam in de vierde klasse uit in Nijkerk in actie tegen Sparta Nijkerk vr4. Zeven keer wisten de Edese vrouwen het net te vinden, eindstand 7-0. 

Advendo57 speelde vandaag niet voor de competitie maar speelde op eigen veld een oefenduel tegen VRC. Klaas Threels: 'VRC speelt in een heel andere competitie dan wij, dus leuk om tegen te voetballen. Iedereen had er zin in. In de vijfde minuut maakt Helma de 1-0. Twee minuten daarna komen wij op 1-1. Helma zorgde wederom voor de voorsprong 2-1. Het was een levendige wedstrijd. Er gebeurde veel.'

Een kwartier voor rust komt VRC weer langs zij. 2-2. 'Onze nieuwe aanwinst Willemijn maakt in de 44ste minuut de 3-2. Vlak na rust maakt Berdine de 4-2. Vier minuten later een hilarische situatie voor de goal, maar er wordt niet van geprofiteerd. In de 80ste minuut maakt de 5-2. VRC maakt het spannend en maakt de 5-3 en 5-4. Laatste minuut vergroot Helma de marge naar 6-4. Dit geeft vertrouwen. Wij willen alles winnen, dus volgende week ook tegen Sparta Nijkerk', vertelt Klaas Threels van Advendo57. Luister hier naar het verslag.

Alle wedstrijden op een rij

Advendo57 - VRC 6-4
CHRC - Lunteren 2-2
SKV - Blauwgeel55 vr2 4-1
Sparta Nijkerk vr4 - Fortissimo 0-7
AZSV - DTS Ede vr3 4-0
Kadoelen sc - DTS Ede II 2-0
Ter Leede - DTS Ede 1-3

Programma

14:30 Blauwgeel55 vr2 - SVHA vr2
14:30 Lunteren - kesteren vr2
14:30 Otterlo - vv Barneveld
12:00 Advendo57 - Sparta Nijkerk vr4
15:00 Fortissimo - VVOP vr2
15:00 Bennekom - Zelos
15:00 DTS Ede vr3 - AVW66
14:30 Blauwgeel55 vr1 - Eldenia vr2
15:00 DTS Ede - Wartburgia

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: