Live Live

Bennekomse kerken organiseren klimaatweekend

Gepubliceerd: Vrijdag 09 november 2018 14:03

Bennekomse kerken organiseren klimaatweekend

BENNEKOM - Op zaterdag 17, zondag 18 en maandag 19 november zijn in Bennekom allerlei activiteiten, van een klimaatwandeling, meerdere kerkdiensten tot een voorlichtingsavond.

Op zaterdag kunt u deelnemen aan een klimaatwandeling langs een aantal plaatsen in Bennekom. U krijgt dan praktische informatie over klimaat-neutraal wonen, energiebesparende maatregelen en regenwaterafvoer. De wandelingstart om 10.15 uur vanaf de Brink, Brinkstraat 39 te Bennekom.

Effect van mensen op klimaat

Die zondag zal er tijdens een aantal kerkdiensten in Bennekom worden stilgestaan bij de Schepping. Ook het effect van mensen op het klimaat en onze verantwoordelijkheid voor de Schepping komen aan bod. De taakgroep Kerk, Milieu en Samenleving heeft rondom de Scheppingszondag twee activiteiten georganiseerd. Voor de Scheppingszondag kunt u kijken bij kerkdiensten in Bennekom.


Ede duurzamer maken

De voorlichtingsbijeenkomst start maandag om 20.00 uur in het Kerkheem, Kerkhoflaan 34 te Bennekom, inloop vanaf 19.30 uur.

Wethouder Lex Hoefsloot zal hier ingaan op het beleid dat Ede inzet om Ede duurzamer te maken. De heer Peter Scholtens zal namens de gemeente Ede de ‘Routekaart Ede energieneutraal 2050 en Ede los van het gas vóór 2030’ toelichten.

Weerman Reinier van den Berg deelt zijn visie op de actuele ontwikkelingen rond klimaatverandering. Ook zijn er enkele standjes aanwezig met informatie over technische mogelijkheden, zoals de warmtepomp en zonnepanelen.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: