Live Live

Bennekom wint in eenzijdig bekerduel

Gepubliceerd: Maandag 17 september 2018 10:26

Bennekom wint in eenzijdig bekerduel

BENNEKOM- De Bennekomse dames voetbalden afgelopen weekend tegen Redichem. Bennekom wist de strijd gemakkelijk te winnen.

Nieuwe faciliteiten

Afgelopen weekend mocht Bennekom oefenen op vernieuwd sportpark de Eikenhof. Bennekom speelster Eveline vindt het heel mooi geworden. 'Het hoofdveld is flink aangepakt en heeft ook nieuwe verlichting. Een kunstgrasveld is in afmetingen wedstrijdklaar gemaakt, waardoor we nu vier hele mooie kunstgrasvelden hebben.' Eveline is supertrots op het resultaat.

Zeer comfortabele overwinning

Bennekom is bekend met tegenstander Redichem: ‘Vorig jaar hebben wij in competitieverband tegen ze gespeeld, toen waren wij duidelijk de betere ploeg’, vertelt Eveline. Tijdens dit bekerduel bleek het niet anders te zijn, ze wonnen met flinke cijfers: 10-0.

Eenzijdige strijd


‘Wij speelden sterk op balbezit, bij vlagen hebben we ontzettend goed voetbal op de mat gelegd', stelt Eveline. De Bennekomse ploeg creëerde veel kansen. 'De eerste helft is de tegenstander niet eens over de middellijn geweest. We gingen de rust in met 5-0’, aldus Eveline. De tweede helft ging er net zo aan toe en er werden nog vijf doelpunten gescoord.

Brede selectie


Volgens Eveline hebben ze de ruime overwinning te danken aan een tactische trainer en een brede selectie. 'We durfden het niet aan twee teams te maken, dat zouden we net niet halen, daarom is er door de club voor deze vorm gekozen.'

Interessante start competitie


Eveline kijkt met gezonde spanning uit naar de eerste wedstrijd in competitieverband volgende week. De tegenstander SDV Barneveld vrouwen 2 blijken drie voormalig speelsters van de DTS Ede selectie in het gelid te hebben, zo blijkt uit research van de Bennekomse voetbalster. Eveline kijkt uit naar de competitieduels in de 4e klasse. Luister hier waarom.


foto ter illustratie: Pixabay

Deel deze pagina: