Live Live

Bennekom start finaleperiode goed

Gepubliceerd: Maandag 07 mei 2018 09:47

Bennekom start finaleperiode goed

De 5e klasse 3 is bij de dames nog niet beslist. Kesteren, DFS, Advendo57 en Bennekom zitten nog in een titelstrijd verwikkeld. Bennekom staat 4de en kregen afgelopen zaterdag in alle vroegte de nummer 2 van de competitie, DFS, op bezoek.


Bennekom speelster Jeanette van Dooren deed verslag van de wedstrijd. “We wisten dat we het niet makkelijk zouden krijgen. DFS is een fysieke ploeg, altijd een strijd als je tegen hen speelt. Ze kunnen het ons erg moeilijk maken, daar waren we voor gewaarschuwd. We hebben dit seizoen nog niet tegen ze gespeeld. Ze doen het erg goed, staan niet voor niets 2de. Voor ons was het duidelijk: volle bak ertegenaan.

We speelden op het hoofdveld en waren goed voorbereid. We waren niet compleet maar gelukkig wilde een speelster uit de A ons helpen. Na een goede warming-up stapten we het veld op. De eerste helft ging de wedstrijd op en neer, vooral de eerste helft hebben we geen voetbal gezien. De strijd werd vooral verstoord door een coach. Binnen 10 minuten vielen twee van onze verdedigers uit. Een van de overtredingen werd gemaakt op het moment dat er geen bal in de buurt was. Je gaat onderling kijken wat je op de bank hebt zitten. We hebben wat geschoven met posities, wat het ons lastiger maakte, we konden niet ons eigen spel spelen. In de eerste helft kwamen we nog wel op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Femke Vermeulen.

In de rust wisten we dat we nog vol aan de bak moesten en hebben we de tactiek besproken. We moesten zoveel schuiven dat ik achterin stond. Helaas viel ik de 60ste minuut met een blessure uit, waardoor er wat geschoven moest worden. Onderling heeft men dat goed opgelost. Door een vervelende goal werd het in de 65ste minuut 1-1. Weer werd er wat geschoven in posities. Door een mooie actie van Anouk Doorestein kwamen we op een 2-1 voorsprong. Inmiddels speelden we in een 4-4-2 opstelling. De ploeg kreeg wat last van de warmte en de conditie. Achterin stond het vreselijk goed, als een huis.

We hebben snelle spitsen en zochten naar de 3-1. Gelukkig viel die ook dankzij Anouk Doorestein. De wedstrijd is gespeeld. Vlak voor tijd had het nog 4-1 kunnen worden, maar de keeper kreeg nog net haar vingertoppen bij de bal. Er is duidelijk strijd geleverd, de ploeg heeft een groot compliment verdiend want we stonden er. Prima gespeeld, mooie overwinning.

Volgende week spelen we tegen Advendo57, de nummer 3 van de competitie. We spelen ook uit tegen DFS en Kesteren. Eerst Advendo57. We gaan ons uiterste best doen de drie punten in huis te houden. Ik weet zeker dat we het niet makkelijk gaan krijgen, dat is duidelijk. De inzet is drie punten.” Luister hier het verslag van Jeanette van Dooren.

https://soundcloud.com/edefm/bennekom-wint-van-de-nummer-2-dfs-met-3-1

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: