Live Live

Bennekom oppermachtig tegen Advendo57

Gepubliceerd: Maandag 14 mei 2018 10:49

Bennekom oppermachtig tegen Advendo57

In de vijfde klasse 3 is het nog niet beslist. Kesteren, DFS, maar ook in zekere mate Bennekom en iets minder zeker Advendo57 doen nog mee om het kampioenschap. Komende weken ontmoeten de bovenste vier elkaar nog. Voor Bennekom is zaak nu alles te winnen en hopen op een misstap van de concurrentie. Dat winnen moest dan eerst gebeuren tegen Advendo57. Na het gelijke spel tegen Kesteren was bij Advendo57 het geloof een beetje weg. "De ploeg heeft moeite om met teleurstellingen om te gaan", zegt Klaas Threels van Advendo57. De belangen waren vooraf duidelijk. "Wedstrijden zoals deze zijn altijd wedstrijden waar wij als team altijd naar uitkijken. Het zijn meestal ook goede wedstrijden. Van Advendo57 win je niet gauw. Uit hebben wij gewonnen, maar dat was niet makkelijk", vervolgt Evelien Verhoeks, van Bennekom. "Het was warm, maar daar had Bennekom net zoveel last van als wij", vervolgt Klaas Threels. "Zeker door het kunstgras was het erg warm, zeker de eerste helft hadden wij maar ook Advendo57 er last van. WIj begonnen niet goed, duidelijk was dat op dat moment Advendo57 scherper begon aan de wedstrijd dan wij. WIj speelde 4-3-3 en Advendo57 4-4-2", gaat Evelien Verhoeks verder. "Vierde minuut komen wij op 0-1 door een loeiharde bal van Laura. De Bennekomse keeper had de bal niet klem waardoor deze het doel in rolde. Daarna ging het spel wat over en weer en 20 minuten voor tijd scoorde Bennekom door een mooi 1-2tje", aldus Klaas Threels. "Het werd een open eerlijke wedstrijd. Leuk voetbal, gewoon leuke wedstrijd. Wij kregen steeds meer kansen. Na een half uurtje kon ik door op links, speelde mijzelf vrij en maakte gelijk, 1-1. Dat was ook gelijk de ruststand", vervolgt Evelien Verhoeks. "Tijdens de rust heb ik geprobeerd de boel weer scherp te krijgen. Het kostte wat meer moeite om de ploeg te herpakken, men weer positief te laten denken.

Ook moest ik 2 keer wisselen. Blessures, maar ook vermoeidheid speelde een rol. Duidelijk is dat Advendo57 moeite heeft met tegenslag om te gaan. Dat leek goed te gaan paar weken geleden, maar helaas dit keer niet. Het is al het hele seizoen een puntje. Na die mooie gelijkmaker knakte er iets bij ons. Toen al zag je dat het minder ging qua omgaan met teleurstellingen. En na die 1-1 was er eigenlijk nog niets aan de hand. Wij speelde goed. Het kan een keer gebeuren dat je een goaltje tegen krijgt. Het werd rommelig. Bennekom deed het goed. Zij stapte optijd in, zij wisten waar de bal was. Zij kwamen telkens keurig 1 op 1 te staan met onze verdediging. Je probeert dan achterin een actie te maken, sommige gingen goed, sommige ook niet waardoor Bennekom kon scoren. Toen ik de kleedkammer kwam zag ik het al, die had last van haar knie, de ander zat er door heen. Die 2 kon ik wisselen want ik had maar 2 wissels. De derde begon wat te piepen. Dus het werd lastiger en lastiger. Na rust krijgen wij goals tegen omdat wij niet goed mee liepen, niet goed naar elkaar over tikken, niet op de juiste plek staan, na paar goals was het echt klaar. Er knakte echt wat achterin bij ons. Het is en blijft voor ons een leerpuntje om met die teleurstellingen om te gaan. Ook al vallen er 1 of 2 uit in de rust van je speelsters dat dat an de andere oppakken. Tegen elkaar zeggen: hey wij staan er nog, er staan nog 11 man. Uiteindelijk hebben wij delen ook gespeeld met 10 man omdat er een uitviel met blessure, een ander even rust nodig had. Uiteindelijk verlies je, terecht, Bennekom was gewoon goed. Hebben terecht gewonnen", stelt Klaas Threels. "Tijdens de rust werd ons gezegd dat wij nog wat scherper moesten zijn in de verdediging. Wij moesten de bal het werk laten doen. De tweede helft begonnen wij flijm scherp. Vlak na rust komen wij op 2-1. Mooie actie van Femke die Anouk weet af te maken. Na paar minuten weer een mooie actie van Femke en dit keer werkt Tamara de bal mooi in de goal, 3-1. Zelf mocht ik na een mooie aanval de 4-1 maken. Vrij direct daarna maakte Anouk de 5-1. Je kan wel zeggen dat wij flink op dreef waren. Je zag bij Advendo57 dat de moed verdween, ze zakte wat in. Desondanks probeerde zij wel aan te vallen, met name door lange ballen. Zij weten uit een lange bal de 5-2 te maken. Vrij direct daarna weet ik de 6-2 te maken. Advendo57 bleef het proberen met lange ballen en uit een counter lukte het om de 6-3 te maken. Gelijk na de aftrap van de 6-3, een mooie combinatie, Femke gaf de bal diep op Tamara. Zij bedacht zich niet, haalde uit en het was 7-3. Wij krijgen een corner die Marieke werd te benutten en het stond 8-3. Uiteindelijk weet Anouk de 9-3 te maken. Dat was ook de eindstand.

Het was eigenlijk best wel zuur. Zeker in de eerste helft was het echt een wedstrijd. Waren wij ook echt flink aan elkaar gewaagd. Ik had dat echt niet verwacht dat het na de rust zo zou kantelen. Zij raakte eind eerste helft wat vermoeider, wij wisten daar goed mee om te gaan en op in te spelen. Zeker begin tweede helft maken wij dar gebruik van", gaat Evelien Verhoeks verder. De komende weken word het nog spannend en interessant in de vijfde klasse 3. Hoewel? Bij Advendo57 word daar iets anders over gedacht. "Kesteren moest tegen DFS, wij moesten tegen Bennekom, al die ploegen moesten en moeten nog tegen elkaar. Er had best nog wat moois eruit gehaald kunnen worden. Ik denk dat wij 2 weken geleden tegen Kesteren, hebben wij een heel goede wedstrijd gespeeld. Onterecht werd dat een gelijk spel. Wij hadden eigenlijk winst verdient. VOor ons was toen eigenlijk het seizoen een beetje afgesloten. Wij dachten toen: dat gaan wij toch nooit meer redden. Als je dan kijkt naar de wedstrijden er na, wij hebben goed gespeeld tegen Blauwgeel55 vr2, maar tegen Bennekom? Zij kwamen op voorsprong en het was klaar, er knakte wat. Vind dat wel jammer, maar wij hebben nog 2 wedstrijden te gaan. Die moet je ook gewoon proberen te winnen. Zaterdag tegen DFS, en dat is net als tegen Bennekom, wedstrijden die op bepaalde momenten worden beslist. Die momenten moet je bij zijn. Zorgen dat jij die beslissing maakt. En niet de tegenstander. In dit geval deed Bennekom dat. Zij deden het harstikke goed hoor! Zij waren fel, scherp met zijn allen. Een terechte overwinning van Bennekom, zij hebben gewoon goed gevoetbalt. Zij lieten het kopie niet hangen in het begin. Zij zette de schouders eronder en pakte daardoor de wedstrijd. Bennekom is voor ons een mooi voorbeeld. Komende week hebben wij weer wat te doen en zaterdag DFS", besluit Klaas Threels. Luister hier zijn verslag terug.

https://soundcloud.com/edefm/advendo57-verliest-fors-bij-bennekom-9-3

Naast de wedstrijd tegen DFS zaterdag speelt Advendo57 komend weekend op een internationaal toernooi tegen teams uit Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Waar Advendo57 geloof in een beetje kwijt is, blijft Bennekom er vol voor gaan, zij geloven er nog in. "Ja, het is razend spannend. Kesteren heeft gewonnen van DFS met 4-1. Wij hebben gewonnen van Advendo57. Stiekum hadden wij gehoopt op een gelijk spelletje bij Kesteren. Helaas wint men met 3 punten verschil. Door onze uitslag lopen wij qua doelsaldo nog wel wat in. Theoretisch kunnen wij nog een gooi doen naar het kampioenschap. Wij moeten komende zaterdag winnen van Kesteren. Daarna moeten wij flink aan het doelsaldo werken tegen EMM. In het verleden hebben wij bewezen dat wij dat wel kunnen. Er komt ook nog een inhaal wedstrijd tegen Blauwgeel55 vr2. Vorige keer hebben wij daar tegen geblunderd, dus ja, daar hebben wij wat goed te maken. Daar gaan wij ook voor strijden. Zelf krijgen wij ook nog DFS. Een heel spannend programma voor ons. In ieder geval wij gaan er voor, wij zijn gedreven. En DFS krijgt ook nog Ede.victoria, dus ja, wie weet", besluit Evelien Verhoeks van Bennekom. Luister hier haar verslag terug.

https://soundcloud.com/edefm/bennekom-overklast-advendo57-wint-verdient-met-9-3

Deel deze pagina: