Live Live

Ben Rogers Band op vrijdag 20 april bij Live Stage Marnix in de Bospoort

Gepubliceerd: Woensdag 11 april 2018 12:29

Ben Rogers Band op vrijdag 20 april bij Live Stage Marnix in de Bospoort

Ben Rogers is een charismatische verhalenverteller uit Vancouver. Met zijn stem als ‘smoke-damaged velvet soaked in bootleg whiskey’, heeft hij zijn publiek vanaf de eerste minuut te pakken. Ben heeft tot nu toe twee albums uitgebracht, een derde is in de maak.

Zijn meest recente plaat is The Bloodred Yonder, geproduceerd door JUNO Award genomineerde Matt Rogers. Dit album is opgenomen met een aantal van de beste Canadese muzikanten, die (op de drummer na) ook allemaal in de Bospoort zullen spelen. Ben Rogers’single, "The Highway Of Tears", is opgedragen aan de inheemse vrouwen van Turtle Island (Vancouver), de opbrengst van de verkoop van de single komt ten goede komen aan programma’s voor deze vrouwen.

De muziek van Ben Rogers is het best te omschrijven met de trefwoorden americana – roots – country (mede door de heerlijk jankende pedal steel guitar). De Ben Rogers Band doet op hun Europese tour vooral Duitsland en Zwitserland aan. In Nederland spelen ze behalve in de Bospoort, alleen in VERA in Groningen. De band bestaat uit Ben Rogers (gitaar, vocals), Matt Kelly (pedal steel guitar, backing vocals), John Sponarski (gitaar, backing vocals) en Erik Nielsen (bas, backing vocals).

Meer info: www.livestagemarnix.com. De deur van de Bospoort gaat open om 19:45 uur, aanvang om 20:15 uur, entree 12 euro. Reserveren is mogelijk via reservering@livestagemarnix.com.

Deel deze pagina: