Live Live

Beide damesteams van Blauwgeel55 spelen gelijk

Gepubliceerd: Dinsdag 09 oktober 2018 10:37

Beide damesteams van Blauwgeel55 spelen gelijk

EDE – Dames 1 van Blauwgeel55 speelden afgelopen zaterdag op eigen veld tegen Wartburgia vrouwen 3, de wedstrijd eindige in een 1-1 gelijkspel. Ook het tweede damesteam van Blauwgeel55 spelen thuis 1-1 gelijk tegen SDS55.Strijden om de punten

Miriam van der Horst, trainer bij Blauwgeel55, is trots op de dames. ‘Wartburgia is een ontzettend goede ploeg, de tegenstander staat qua positie in het veld altijd prima. Ons team heeft het goed gedaan. Door de vrije trap van Simone kwamen we uiteindelijk op een 1-0 voorsprong. Helaas wist Wartburgia net zeven minuten voor tijd nog een goal te maken.’

Nog even aftasten

Miriam van der Horst is sinds kort trainster bij Blauwgeel55. Ze moet de ploeg Wartburgia nog leren kennen, dat geldt natuurlijk voor alle andere tegenstanders in de poule. ‘Ik ben vorig seizoen wel al een paar keer komen kijken bij de dames van Blauwgeel55. Miriam had voor de wedstrijd verschillende tactieken in haar hoofd. ‘Het team pakte het zo goed op, dat is iets om trots op te zijn.’ Volgende week ziet de trainster echter geen onbekende, want dan speelt haar ploeg tegen haar oude club, DVS’33.

Beluister hier het verslag.

Het tweede team van Blauwgeel55 speelt vermakelijke derby tegen SDS55

Reina Elbertsen, voetbalster bij SDS55, sprak van een leuke derby. ‘Het team Blauwgeel55 is een gewaagde tegenstander. Onze keepster was tijdens de wedstrijd niet aanwezig, daarom hadden wij een andere keepster tijdens de wedstrijd,’ vertelt Reina. Het team was met dertien á veertien speelsters aanwezig. Toch vond het team zichzelf onervaren tegenover Blauwgeel55. Het Wekeromse team is erachter gekomen dat een stukje ervaring altijd fijn is op het voetbalveld.

Onervaren SDS55 blijft overeind

‘De eerste helft hadden we hele goede verdediging staan, maar onze rechtsback kon maar één helft meespelen. Hierdoor moesten we veel schuiven en proberen. Zo kwam er een nieuw meisje rechtsback te staan. Ze deed het super goed! Toch merkte wij als team wel dat we te kort kwamen op de links- en rechtsback. Hier ontbrak ervaring. De dames gingen op verkeerde kanten lopen zodat onze tegenpartij zo door kon lopen,’ aldus Reina. Over en weer zijn er tijdens de wedstrijd veel kansen geweest. Meestal werd de lat geraakt of wist de keepster toch de bal te stoppen. Beide teams gingen de rust in met 1-1. De tweede helft werd er niet meer gescoord. Het is 1-1 gebleven. Het Wekeromse team hoopt de volgende wedstrijd tegen VVB te winnen.

Beluister hier het verslag.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: