Live Live

Beeldend theater over het straatleven

Gepubliceerd: Woensdag 10 juli 2019 13:51

Beeldend theater over het straatleven

EDE - Weet u hoe het voelt om er alleen voor te staan? Weet u waar u tegenaan loopt als u geen (t)huis meer hebt? Het is een van de vragen die tijdens de beeldende theatervoorstelling woensdag 17 juli in Cultura aan u als bezoeker wordt gesteld. De voorstelling begint om 20.00 uur, een ticket kost 5 euro.

Over OSSO

OSSO is een beeldende theatervoorstelling, waarin je door filmprojectie en spel het (over)leven op straat en in de nachtopvang ervaart. De voorstelling wordt gespeeld door (voormalige) dak- en thuisloze jongeren en initiatiefnemer Elise Doll. OSSO is gemaakt op basis van de ervaringen van jonge mensen. Ervaringen die laten zien hoe je door pech, een ongelukkige thuissituatie, pesten en/of verkeerde vrienden op straat kunt belanden. 

OSSO confronteert je met het de zwaarte van het straatleven. Hoe het voelt om te moeten dealen met onveiligheid, eenzaamheid en de verleidingen en gevaren van drugs, alcohol en gokken. Maar OSSO laat je ook de momenten van onverwacht geluk zien. Momenten die maken dat deze dakloze jongeren kracht vinden om door te gaan.

Napraten

De voorstelling OSSO is eenmalig te zien in Cultura. Het is een productie van Meraki Theaterproducties en wordt mede mogelijk gemaakt door Iriszorg, het Leger des Heils en de gemeente Ede. De voorstelling bestaat uit twee delen, na de voorstelling wordt er samen met de jongeren nagepraat.

Foto: verkregen via Cultura
Deel deze pagina: