Live Live

Basisschoolkinderen steken handen uit de mouwen op Eder Heide

Gepubliceerd: Vrijdag 12 oktober 2018 10:53

Basisschoolkinderen steken handen uit de mouwen op Eder Heide

EDE - Kinderen van Edese basisscholen uit groep 7 en 8 zijn vandaag om 9.00 uur de Eder Heide opgegaan om de handen eens flink uit de mouwen te steken in het kader van de jaarlijkse Natuuropschoondag. Burgemeester Verhulst komt vanaf 11.30 uur de kinderen aanmoedigen en wellicht een handje helpen.

Flink aan de bak


Tot 15.00 uur trekken zo’n 450 kinderen onkruid uit de grond, zagen ongewenste boompjes en ruimen zwerfaval op. De Natuuropschoondag is een intiatief van onder andere de gemeente Ede, Stichting Recreatie Veluwe & Vallei, en Buurt Ede en Veldhuizen.

Leerlingen bewust maken van schone natuur

De gemeente Ede wil basisschoolkinderen met de opschoonactie bewust maken van het belang van een mooie en schone natuur. ‘Hoe kan dat beter door ze lekker te laten werken op de heide’, stelt een woordvoerder van de gemeente. Naast de noeste arbeid is er meer te doen en te zien voor de leerlingen. Er is een roofvogelshow en een schaapsherder geeft informatie over zijn kudde, het belooft een leuke en leerzame dag voor de kinderen te worden.

Op het kinderfestival tijdens de Heideweek 2018 vertelde kinderburgemeester Lisa al dat het Edese kindercollege natuur en milieu hoog op de politieke agenda heeft staan. Kijk hier het filmpje van het Kinderfestival terug.

Foto: Landelijke Opschoondag 2017

Deel deze pagina: