Live Live

B&W gemeente Ede op werkbezoek in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 10:36

B&W gemeente Ede op werkbezoek in Ziekenhuis Gelderse Vallei

EDE - Het college van B&W van de gemeente Ede bezocht dinsdag Ziekenhuis Gelderse Vallei. Daar gingen ze langs bij de vernieuwbouw van het bestaande operatiekamercomplex. Nieuwbouw en verbouw van het OK-complex is volgens het ziekenhuis nodig om te voldoen aan de toekomstige standaarden. 

Door de nieuwbouw en verbouw van dit OK-complex zijn straks binnen het ziekenhuis alle moderne OK-technieken beschikbaar zoals beeldroutering en centrale narcosegas- en diathermieafzuiging, zodat er geopereerd kan worden met de nieuwste technologie en innovaties. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2020 afgerond. 

Het vernieuwde OK-complex wordt volgens Gelderse Vallei duurzamer doordat er gebruik wordt gemaakt van recirculatie van de afgezogen lucht en warmteterugwinning. De vernieuwbouw vindt gefaseerd plaats, zodat er gedurende de looptijd van het project altijd 8 operatiekamers beschikbaar zijn. 

Ambities en intensieve samenwerking

Naast een rondleiding door het OK-complex spraken de raad van bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei en het college van B&W van de gemeente Ede over ambities van het ziekenhuis op gebied van (top)sport. Ziekenhuis Gelderse Vallei functioneert als één van de vijf landelijke CTO’s (centrum voor topsport en onderwijs).

Ook werd stilgestaan bij de gezamenlijke inspanningen van de gemeente en het ziekenhuis rondom voeding in de zorg en samenwerking in de Coalitie Preventie Regio Foodvalley. Vanuit de samenwerking met WUR in de Alliantie Voeding in de Zorg is een landelijk expertisecentrum opgebouwd. De Regiodeal geeft naar eigen zeggen een verdere impuls aan implementatie van goede voeding in de preventieve en curatieve gezondheidszorg.

Foto: Ziekenhuis Gelderse Vallei

Deel deze pagina: