Live Live

Arnhems volleybalteam op bezoek in Van Der Knaaphal

Gepubliceerd: Donderdag 31 januari 2019 11:12

Arnhems volleybalteam op bezoek in Van Der Knaaphal

EDE – Afgelopen zondag speelden het Talentteam (TT) Papendal Arnhem en VC Sneek tegen elkaar in een eredivisiewedstrijd in de Van Der Knaaphal in Ede. De Arnhemse dames wonnen uiteindelijk met 3-1. 


Vol enthousiasme begonnen beide partijen aan hun wedstrijd. Het beloofde wat te worden en het was dan ook spannend. De eerste paar punten van de eerste set waren voor VC Sneek, maar Arnhem liet deze set niet van zich afpakken en pakte ook weer punten terug. De eerste set wonnen ze maar net met 25-23. 

Alles op alles zetten 

De tweede set begon goed met het eerste punt voor Arnhem. Helaas sloegen ze de bal toch veel buiten de lijnen en maakten ze de nodige netfouten. De tweede set moesten ze afstaan aan VC Sneek, maar dat lieten de dames zich in de derde set niet nog eens gebeuren. Het begon met een achterstand voor Arnhem, maar dat veranderde al snel in een voorsprong. 

De dames werkten als een echt team en pakten hun welverdiende punten terug. Ondanks dat het gelijk op bleef gaan wonnen ze dan toch de derde set met 28-26. De belangrijke beslissende set moest binnengesleept worden door de Arnhemse dames om er met de overwinning vandoor te gaan. De Arnhemmers hadden dan ook alles op alles gezet om deze set te winnen en dat is ze gelukt. Na een spannende wedstrijd hebben ze 25-20 op het scorebord geprikt en zijn met een trots gevoel naar huis gegaan. 

Trots op Arnhem 

Jeroen Willems, vrijwilliger van Sportservice Ede, had niet verwacht dat Arnhem zou winnen: ‘VC Sneek staat op de ranglijst boven het TT team uit Arnhem, dus we hadden niet verwacht dat de dames zo mooi zouden winnen. Je vraagt je natuurlijk af wat de Arnhemse dames in Ede komen doen. Hun contract was verlopen bij de sporthal in Arnhem en wij boden dit team aan om te komen sporten in de Van Der Knaaphal. Daar is deze hal ook een beetje voor ontworpen. Wij zijn hartstikke blij dat we deze meiden mochten verwelkomen in Ede.’

Foto: Omroep Ede

Deel deze pagina: