Live Live

Annemiek van Vleuten Nederlands kampioen tijdrijden

Gepubliceerd: Woensdag 26 juni 2019 14:30

Annemiek van Vleuten Nederlands kampioen tijdrijden

EDE - Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen heeft woensdag in Ede het Nederlands kampioenschap tijdrijden op haar naam geschreven.

De regerend wereldkampioene tijdrijden legde de 32,2 kilometer af in 39.14 minuten. Daarmee bleef ze de concurrentie ver voor. Ellen van Dijk kwam als tweede over de finish met een achterstand van 1.35 minuut. Anna van der Breggen pakte brons op een achterstand van 1.49 minuut.

'Ik ben heel erg tevreden', zei Van Vleuten na de finish. 'Ik ben op hoogte geweest. Heb superhard gewerkt om in de Giro heel goed te zijn, niet specifiek voor dit vlakke NK. Ik heb me verbaasd.'

'Ik heb me vooral verbeterd op het klimwerk op hoogte. Dan is het extra mooi dat je bij een vlakke tijdrit je power kan houden. Ik ben superblij dat ik in de regenboogtrui een hele mooie tijdrit heb gereden', aldus Van Vleuten.

De Wageningse deed dat in haar eigen omgeving en voor haar eigen mensen. 'Ik denk dat ik deze weg wel 500 keer heb gereden, wel op het fietspad. Het is bekend terrein. Ik kijk ook wel uit naar zaterdag (de wegwedstrijd, red.).'

Zie ook: VIDEO | NK Wielrennen in Ede begonnen, medaillekans voor Van Vleuten

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Omroep Gelderland

Deel deze pagina: