Live Live

Advendo57 en Ede Victoria winnen eerste competitieduel

Gepubliceerd: Dinsdag 25 september 2018 09:37

Advendo57 en Ede Victoria winnen eerste competitieduel

EDERVEEN/EDE- Afgelopen weekend startte Advendo57 de competitie tegen Blauwgeel55. De dames wonnen uiteindelijk vrij gemakkelijk met 7-2.

Advendo57 snel op voorsprong

De Edese club Blauwgeel55 is Advendo57 in het verleden al eens tegengekomen. ‘Het was een leuke pot, na vijf minuten scoorde Gerjanne Threels al de 1-0. Zo snel op voorsprong komen is altijd lekker,’ vertelt Klaas, trainer bij Advendo57 Vrouwen 1. De meiden voetbalden vrolijk verder, voornamelijk op de helft van de tegenstander. Na een kwartier werd de 2-0 gescoord door Helma van Garderen. Na een halfuur maakte Roos Vette er nog 3-0 van en gingen de dames van Advendo57 de rust in. 'Ondanks de 3-0 voorsprong heeft Blauwgeel55 twee flinke kansen gehad en moesten we de tweede helft alert blijven', concludeert de trainer.

Een onmogelijke hakbal


Na de rust begon Blauwgeel55 beter te worden en verzilverde dit met een doelpunt in de 50ste minuut, 3-1. 'Trainer Klaas ziet het team na het tegendoelpunt beter worden. 'In de 74ste minuut maakte Willianne van Hoek er 4-1 van. Dat deed ze met een hak. Onmogelijke bal, maar we mogen niet zeuren, want ze heeft wel gescoord.' Uiteindelijk moesten de dames van BLauwgeel hun meerdere erkennen. Roos Vette maakte er 5-1 van, Helma van Garderen scoorde de 6-1 en Tessa Bos tikte de 7-1 binnen. 'Helaas kregen we net vijf minuten voor tijd nog een penalty tegen. Blauwgeel55 schoot de penalty binnen en werd het 7-2', vertelt Klaas. Volgende week staat Barneveld op het programma.

Luister hier het hele gesprek met de trainer van Advendo57 terug.

Ook Ede Victoria kende een flitsende start van de competitie tegen SDS55. Ede Victoria won met maarliefst 4-0.

Veel kansen maar nog geen doelpunten

Ede Victoria en SDS55 voetballen al jaren tegen elkaar. De teams kennen elkaar dan ook al langer. ‘Voordat we begonnen kregen we te horen dat we SDS55 niet de kans moesten geven om te voetballen. De eerste helft waren er ontzettend veel kansen, maar niemand van ons wist ze te verzilveren. We gingen toen uiteindelijk de rust in,’ Vertelt Melanie van Weiden, voetbalster bij Ede Victoria.

Ervoor gaan

Na de peptalk die Ede Victoria in de rust had gekregen gingen ze er weer vol tegenaan. Al vrij snel werd de 1-0 gescoord door Melanie van Weiden. ‘Ik was natuurlijk heel blij dat het eerste doelpunt van mij kwam. Na de 1-0 was ook alle frustratie van de eerste helft weg uit ons team. De bal werd door Suzanne van de Bunt al snel in het doel gekopt en het werd 2-0. De 3-0 kon ik niet goed zien, dat was namelijk een hoekschop. Ik dacht dat die ook werd gemaakt door Suzanne van de Bunt. De 4-0 kwam uiteindelijk van mijn kant. Dat was een penalty en die schoot ik er zo in', aldus Melanie van Weiden.


 Beluister hier het verslag

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: