Live Live

Advendo57 en Blauwgeel55 winnen met ruime cijfers

Gepubliceerd: Dinsdag 19 februari 2019 11:41

Advendo57 en Blauwgeel55 winnen met ruime cijfers

EDERVEEN/UTRECHT- In de 5eklasse wisten de dames van Advendo57 afgelopen zaterdag in een doelpuntrijk duel met 6-3 van VV Barneveld te winnen.

Volgens Advendo57 speelster Gerjanne Threels bleef de tegenstander in eerste helft tamelijk naar achteren leunen waardoor de Ederveense dames kansen konden creëren. Dit resulteerde in drie doelpunten. ‘We gingen met een 3-0 voorsprong lekker de rust in, maar werden wel op scherp gezet, we waren er nog niet’, vertelt Gerjanne.

Die gedachte bleek terecht want de tweede helft maakte VV Barneveld vlak na de aftrap door een miscommunicatie bij Advendo57 de 1-3. ‘Gelukkig maakten we het snel goed door 4-1, en 5-1 te maken. Door een ongelukkig eigen doelpunt werd het 5-2’ Gertjanne vervolgt: We moesten wel de draad echt oppakken, gelukkig maakten we de 6-2 en brak er iets bij de tegenstander. Je zag dat de tegenstanders wat last van kramp en blessures kregen, er moest er zelfs eentje af, speelden we met een man meer, maar daar deden we niets mee.’ VV Barneveld wist met tien man zelfs nog 6-3 te maken, tevens de eindstand.


Beluister hier het hele verslag

In Utrecht won het Edese Blauwgeel55 dezelfde dag met 1-4 van Sporting70.

Blauwgeel55 speelster Maureen: We begonnen heel zwak aan de wedstrijd, we kwamen na een minuutje of 25 wel op een 0-1 voorsprong.’ De eerste helft maakte Sporting70 nog de 1-1, tevens de ruststand. De speelsters van Blauwgeel55 voelden een beetje de bui hangen. ‘Na de wanprestatie van vorige week moesten we wel wat doen’, verklaart Maureen.

Ploeg herpakt zich

De tweede helft heeft het team zich volgens Maureen goed herpakt. ‘We waren veel scherper en feller, scoren ook drie keer, dat voelde lekker.’ Er stond de tweede helft wel een team. Nu zijn de dames twee vrij en mogen ze 2 maart weer tegen het Houtense Delta Sports ’95 spelen.

Beluister hier het hele verslag

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: