Live Live

7 september opening militair-historisch informatiepunt De Smederij

Gepubliceerd: Zondag 02 september 2018 12:47

7 september opening militair-historisch informatiepunt De Smederij

Voor het Platform Militaire Historie Ede is de Open Monumentendag dit jaar heel bijzonder. Op vrijdagavond 7 september zal wethouder Hester Veltman het militair-historisch informatiepunt De Smederij officieel openen. Op zaterdag 8 september kan het Edese publiek De Smederij bezichtigen tussen 10.00 en 18.00 uur. De oude hoefsmederij op de Prins Mauritskazerne is een gemeentelijk monument.

Het monumentale gebouw uit 1908 kent een fraaie, militaire geschiedenis en is gelegen naast de paardenstallen en bijhorende magazijnen. 'De Smederij' bevatte een werkplaats voor de zwaardveger en twee werkplaatsen voor de hoefsmeden (smidse), met een beslagloods voor de beide eskadrons Huzaren die in de cavaleriekazerne waren gehuisvest.

Het gebouw vertelt zijn eigen historie, maar huisvest tevens interessante exposities over het rijke militaire erfgoed van Ede. Meer dan 100 jaar Garnizoen Ede en natuurlijk de Tweede Wereldoorlog leveren veel materiaal, zoals documenten, foto’s, voorwerpen, uniformen en verhalen. Toepasselijke live-muziek is er als herinnering aan de dienstplichtige gebroeders Wolff, beter bekend als The Blue Diamonds.

Website: http://www.platformmhe.nl/DeSmederij.php

Deel deze pagina: