Live Live

33ste editie skeelerronde Otterlo in het water gevallen

Gepubliceerd: Zaterdag 20 juli 2019 19:04

33ste editie skeelerronde Otterlo in het water gevallen

OTTERLO - Zaterdagmiddag rond 12.00 uur viel er een fikse regenbui in Otterlo. Op elke andere dag was het geen punt geweest, maar juist vandaag gooide de regen roet in de 33ste editie van de Skeelerronde. De ronde zou doorgaan, maar wel in aangepaste vorm. Helaas zorgde een onweersbui rond 18.15 uur ervoor dat de skeelerende dames weer naar binnen werden geroepen. Het avondprogramma is nu ook afgelast.

De organisatie liet de clinic en Mini Elfstedentocht vandaag nog wel doorgaan in aangepaste vorm. De jeugd onder 12 jaar heeft in het begin van de middag gereden, maar de rest van de Open Gelderse kampioenschappen waren afgelast. Ook de strijd om de gouden Luctra skeeler is uit het programma gehaald. Bekende schaatsers met onder andere Ronald en Michel Mulder, Kjeld Nuis en de Bennekomse schaatster Marit van Beijnum werden rond 17.30 uur wel gehuldigd in de zon, dat gaf hoop.

De organisatie hoopte zo dat het avondprogramma niet in gevaar kwam. Penningmeester van het evenement, Henk Jansen: 'De organisatie stond direct in verbinding met weerman Piet Paulusma waardoor we snel konden anticiperen op regenbuien. Het was echt duimen geblazen, we hielden hoop.' Helaas heeft het voor de organisatie niet zo mogen zijn.

Te gladde klinkers

Normaal gesproken is een beetje regenval niet zo'n punt. Maar door de aanhoudende droogte zijn de klinkers in de dorpskern nu gladder dan normaal. Dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen, dit wilde de KNSB uitsluiten. Daarom is nu ook het  avondprogramma met daarin de marathon van de dames en heren afgelast. 

Toch een feestje

De organisatie riep ondanks het tegenvallende weer op vooral wel naar Otterlo te komen. Een skeelerkater of niet, de Otterlose inwoners gaan er vanavond gewoon nog een feestje van maken, dat wel.

Foto: de huldiging van de skeelertoppers

Deel deze pagina: