Live Live

2 derby's en 1 topper in de vijfde klasse!

Gepubliceerd: Maandag 09 april 2018 14:07

2 derby's en 1 topper in de vijfde klasse!

In de vijfde klasse 3 stonden er zaterdag 2 derby's op het programma, Ede tegen Bennekom en Lunteren tegen Ede. Ook werd er in Ederveen een topper gespeeld tussen de nummer 3 en 1.

Op de Peppelensteeg stond er een derby op het programma. Blauwgeel55 vr2 ontving Bennekom. Blauwgeel55 pakt weliswaar diverse punten, maar meestal tegen de lagere ploegen. Bennekom wil winnen, want zij staan nummer 2. Stel nu dat Kesteren een misstap begaat? Bij Blauwgeel55 vr2 was er een bijzondere samenstelling van het team. Twee speelsters uit vrouwen1 speelde mee maar ook 3 speelsters uit het team 15 jaar. "Tja, wat moet ik zeggen. Wij hebben verloren met 2-0, hebben het aan de broek gehad. Het was niet goed, het was rommelig. De eerste helft was absoluut niet goed. Wij konden niet ons eigen spel spelen, gingen in hun spel mee. De tweede helft was wat beter. Wij hadden denk ik een totale off-day. Het was niet om over naar huis te schrijven. Wij kregen ook een rode kaart, tja, of het rood was, ik vind van niet. Het was ook wel een wedstrijd waarbij diverse lichte blessures hebben opgelopen. Diverse speelsters kregen ook aan tal schoppen", vertelt Jeannette van Dooren, van Bennekom. Na het radioverslag wilde Blauwgeel55 vr2 ook nog even kort reageren. "Bij ons speelde 3 meisjes mee van het team 15 jaar. De keepster van dat team stond op goal en heeft waanzinnig goed gekeept. Het had zeker 3 of 4 tegen 0 kunnen worden. Wij hebben keihard gewerkt, onze speelsters zijn vreselijk trots op het resultaat". Blauwgeel55 vr2 speelt zaterdag tegen de koploper Kesteren. "Wij spelen tegen Redichem. Geen idee wat wij kunnen verwachten. Het is een nieuw team, ik heb begrepen een mix van ervaren en onervaren speelsters. Wij wachten af, maar ga uit van 3 punten", besluit Jeannette van Dooren, beluister hier haar verslag.

https://soundcloud.com/edefm/blauwgeel55-vr2-wint-van-een-zwak-bennekom-2-0

In Lunteren speelde de plaatselijke tegen Ede/victoria. De tweede derby van deze speelronde. Lunteren pakte vorige week nog 3 punten wat grootst werd gevierd. Ede/victoria is een grillige ploeg, men kan vrijuit spelen. "Vorige week startte wij heel aanvallend, in tegenstelling tot deze week, want wij startte verdedigend. Eigenlijk ging dat nog wel best redelijk, maar goed Ede/victoria was gewoon sterker als ons. Voetballen net wat beter. Wij misten gewoon ook wat essentiƫle kwaliteiten om op gras te spelen, hadden de laatste tijd best veel op kunstgras gespeeld. Dat was best lastig", vertelt Gerrieke van Willigenburg van Lunteren. Melanie van Weiden van Ede/victoria: "Wij starten best goed. Helaas speelde wij niet geheel foutloos. Wij hadden de opdracht meegekregen aanvallend te spelen. Gewoon de druk erop te houden. Onze keepster stond vandaag in het veld, tijdens de eerste helft reageerde zij goed op een corner en het werd 0-1. Iets later kon Valesca ook de 0-2 maken. Paar minuten voor tijd weet ik de 0-3 te maken". "WIj hadden de eerste helft ook last van de wind, die goals waaide er ook in", vervolgt Gerrieke van Willigenburg. "Tweede helft komen wij op 0-4 door Esther. Lunteren kreeg wat kansjes. Wij zijn niet in gevaar geweest", gaat Melanie van Weiden verder. Gerrieke van Willigenburg: "Tweede helft stond het bij ons beter. Wisten zelfs aanvallend wat te brengen. Je ziet wij krijgen maar 1 goal tegen". Ede/victoria komt weer in actie op 18 april tegen EMM. "Wij moeten daar gewoon winnen. Drie punten zijn zeker mogelijk. Het is maar goed dat wij pas de 18de spelen, er zijn wat pijntjes, wat kleine blessures", besluit Melanie van Weiden. Ook Lunteren treft EMM als eerst volgende tegenstander. "Wij gaan zeker voor de 3 punten, dat moet kunnen. De komende weken spelen wij tegen de onderste ploegen, er liggen kansen. Wij gaan ervoor.", besluit Gerrieke van Willigenburg. Beluister hier het verslag.

https://soundcloud.com/edefm/lunteren-verliest-met-0-4-van-ede-victoria

Een topper, dat mag en kan je wel zeggen over Advendo57 tegen Kesteren. Winst daarmee zou Advendo57 goede zaken doen. "Vooraf wilde wij gewoon winnen. Wisten dat het lastig zou worden, maar winst dat was ons doel. Het was een goede wedstrijd. Ook erg bijzondere wedstrijd. De neutrale toeschouwer heeft een aantrekkelijk duel gezien. Wij begonnen sterk, goed. In de dertiende minuut krijgen wij een corner en Laura weet hieruit te scoren, 1-0. Voor rust komt Kesteren op gelijke hoogte 1-1. Na rust komen wij op 2-1 door Roos. Aanvallend stond het bij ons goed, maar ook verdedigend. Helaas komt Kesteren weer op gelijke stand, 2-2. Op een gegeven moment krijgen wij een corner. Deze komt in de 16, word gekopt, de bal word met de hand tegen gehouden. Gelukkig weet Mariƫlle de bal over de lijn te werken, 3-2. Weer komt Kesteren gelijk, dit gebeurde in de laatste minuut, hier kon niemand wat aan doen. Even daarvoor word ons een goal onthouden. Word afgekeurd helaas. Gelijk spel, tja, wij hebben gemengde gevoelens hierover. Tja, je laat ze niet uitlopen, maar met dit gelijk spel schieten wij ook niets mee op. Hier heb je niets aan. Volgende week wacht OranjeWit. Dat moeten wij kunnen winnen. Drie punten zijn mogelijk en wellicht kunnen wij werken aan het doelsaldo. Wij moeten wel winnen willen wij bovenin meedraaien", vat Helma van Garderen van Advendo57 samen, luister hier haar verslag.

https://soundcloud.com/edefm/advendo57-speelt-gelijk-tegen-kesteren-3-3

Deel deze pagina: