Live Live

18 mei Vogelconcert met Ad Colen in Cultura

Gepubliceerd: Maandag 07 mei 2018 18:33

18 mei Vogelconcert met Ad Colen in Cultura

Ad Colen en zijn band A Bird's Eye View, staan op vrijdag 18 mei in Theater Cultura met een concert geïnspireerd op de vogelgeluiden in het bos.

Ad Colens nieuwste project Birds’ Eye View weerspiegelt zijn muzikale karakter: frisse fantasievolle composities met fraaie improvisaties die bij publiek en medespelers de (glim)lach ontlokken. Muziek die je gelukkig maakt. En geluk verschaffen is een zeer nobele taak. Zo legt Colen tijdens een concert met zichtbaar plezier uit om welke vogels het gaat, waarom en hoe deze vogels hem muzikaal inspireren. De uitleg zorgt voor meer luisterplezier. Kauwen kraaien weliswaar saaie tonen, maar de kauwende groep reageert waanzinnig ritmisch op elkaar. En dat hoor je dan ook in de compositie. Heerlijk helder!
Sinds zijn vroege jeugd kwam jazz saxofonist en componist Ad Colen elke vakantie in een huisje vlak over de grens met België. Een plek midden in een uitgestrekt bos, waar geen stromend water en elektriciteit is. Hier speelde hij samen met de vogels en vond hij de inspiratie voor een uniek muziekproject; Bird’s Eye View.
In de stilte van het bos viel het Ad op dat vogels met elkaar in gesprek zijn. Voortdurend is er vraag en antwoord. Dat begint ’s ochtends met een enkele merel, en dan, als je luistert, rolt zich een tapijt van geluid uit, totdat alle vogels wakker zijn.
Die realisatie levert magische momenten op. Vogels hebben hun eigen universum, los van mensen. Je hoort dat pas als je er op gaat letten, ook in de stad. Als je er naar luistert wordt het steeds duidelijker, het is iets waar je als het ware in kunt stappen. De natuur is dichterbij dan je zou denken.
Al jaren zoekt Ad de verschillende vogellijnen uit, schrijft ze voor zover mogelijk op en probeert ze te verwerken tot nieuwe composities. Als de vogelklanken vertraagd worden met de moderne technieken, ontvouwen zich weer heel nieuwe klanken en melodische lijnen.

Deel deze pagina: