Live Live

11 jaar cel geëist tegen Edenaar voor doodslag op transgenderprostituee

Gepubliceerd: Dinsdag 09 april 2019 11:58

11 jaar cel geëist tegen Edenaar voor doodslag op transgenderprostituee

ARNHEM - Tegen de 29-jarige man uit Ede die ervan wordt verdacht transgenderprostituee Bianca te hebben omgebracht, is dinsdag 11 jaar cel geëist voor doodslag. Volgens het Openbaar Ministerie is er geen bewijs voor voorbedachten rade, dus moord. De verdachte hoorde de strafeis hoofdschuddend aan.

Het slachtoffer werd in september 2017 dood gevonden in een woning aan de Johan van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem. De verdachte zou haar meerdere keren met een zwaar voorwerp op het hoofd hebben geslagen. Tijdens de zitting werd bekend dat Bianca 36 wonden op haar hoofd en in het gezicht had. Ze heeft geprobeerd de slagen af te weren, want ook op haar handen en armen had ze verwondingen. Daarnaast had de prostituee inwendig letsel in haar hoofd en vochtophoping.

De 32-jarige Venezolaanse was nog maar net aangekomen in Nederland. De verdachte was mogelijk haar eerste klant. Hij werd vijf dagen na de vondst van het lichaam opgepakt, maar zegt onschuldig te zijn.

'Kulverhaal'

De Edenaar zegt wel in het huis aanwezig te zijn geweest, maar dat drie donkere mannen de woning overvielen en Bianca hebben gedood. Het Openbaar Ministerie noemde dit in een eerdere zitting een 'kulverhaal'.

De verdachte zit nog steeds vast. Verzoeken van zijn advocaat om zijn cliënt voorlopig vrij te laten, zijn door de rechter afgewezen. De rechter gaf in augustus vorig jaar aan dat de verdachte eerst onderzocht moest worden in het Pieter Baan Centrum.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Persbureau Heitink

Deel deze pagina: