Live Live

"Ze smeekten ons om te stoppen!"

Gepubliceerd: Maandag 23 april 2018 14:03

In Ederveen op de Allemanskamp stond in de vijfde klasse 3 Advendo57 tegenover de bezoekers uit Dodewaard. 

Vorige week gaf Klaas Threels van Advendo57 al aan: "Wij laten Dodewaard verdrietig naar huis gaan". Dodewaard was dus gewaarschuwd. "Ja, gezien de uitslag hadden zij de zakdoeken wel nodig. Tweede helft smeekten zij ons om op te houden. Wij begonnen hartstikke goed. Vooraf had ik al gezegd dat de meiden zich beter met teleurstellingen om moesten gaan. Zet je makkelijker over teleurstellingen heen heb ik ze meegegeven. Dat wisten zij vandaag goed te doen. Echt dat is een grote winst. 


In het begin schoot Gerjanne de bal op de paal, op de lat, helaas werd er ook een penalty gemist. In de 10de minuut krijgt Dodewaard een grote kans. Onze keepster grijpt goed in. Wij kregen veel kansen. Halverwege eerste helft had het 4-0 moeten staan, tegendeel was waar 0-0. In de 40ste minuut breekt Laura de ban, een verlossende goal, 1-0. Toen ging het hard. Roos geeft mooi de bal op Gerjanne en die maakt 2-0 in de 41ste minuut. In de 44ste minuut gaat het andersom. Gerjanne geeft de bal aan Roos die de 3-0 maakt. Op slag van rust krijgen wij een corner, Mariëlle benut deze en het word 4-0. Dodewaard stond echt te kijken van: jeetje die ballen vliegen er echt snel in. Ineens 4-0 achter. 

Dodewaard begon te puffen, wat een hitte, die hadden er echt geen zin meer in. In de rust zei ik al: meiden Dodewaard is er klaar mee, blijf door voetballen. Roos maakte in de 52ste minuut de 5-0. In de 56ste minuut krijgen wij een strafschop. Berdine benut deze, 6-0. Duidelijk werd Dodewaard wilde niet meer. Op een gegeven moment werd er afgefloten op hun verzoek. Volgende week Blauwgeel55 vr2, zij zijn echt beter als Dodewaard, dus wij moeten ons best doen, maar wij hebben kansen. Spelen wij zoals vandaag dan gaat ook Blauwgeel55 teleurgesteld naar huis", vertelt Klaas Threels, Advendo57, luister hier zijn verslag terug.

https://soundcloud.com/edefm/advendo57-laat-dodewaard-verdrietig-naar-huis-gaan-6-0-winst

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: