Live Live

'Welke plek hebben LHBT’ers binnen de christelijke gemeenschap'

Gepubliceerd: Zaterdag 01 september 2018 10:43

'Welke plek hebben LHBT’ers binnen de christelijke gemeenschap'

EDE - Waar staan LHBT'ers binnen de kerkgemeenschap?

Op maandagavond 3 september om 20.00 uur gaan In het NieuwLicht Café te Ede onderzoeker aan de CHE Ede, Karlijn Goossen en evangelist Philip Nunn onder leiding van Thijs van den Brink met elkaar en het publiek in gesprek over deze vraag.


Is er plek voor homo's binnen christelijke gemeenschap

Nunn en Goossen staan qua opvatting ver van elkaar af, waar Nunn vindt dat er binnen kerken geen ruimte zou moeten zijn voor relaties tussen twee mensen van hetzelfde geslacht, wil Goossen juist dat de Protestantse Kerk in Nederland meevaart tijdens de Gay Pride.

Homoseksuele christenen vaak teleurgesteld in de kerk

Het online opinieplatform NieuwLicht onderzocht het afgelopen halfjaar of en hoe LHBT’ers zich in de kerk op hun plek voelen. Uit verschillende discussies blijkt dat er onder christenen nog steeds veel polarisatie rondom dit onderwerp is. 

Veel homoseksuele christenen voelen zich hierdoor afgewezen door mede-gelovigen, zijn teleurgesteld in de kerk en haken af. Het doel van de avond is om de verschillen voorbij te komen en op zoek te gaan naar meer eenheid binnen de kerken.

Meer meetups in de toekomst

Deze avond is er één in een serie meetups van opinieplatform NieuwLicht, waar experts en NieuwLichters in gesprek gaan over actuele thema’s.

Maandagavond 3 september: Locatie: Café Substitute, Nieuwe Stationsstraat 27, Ede. 19.30 inloop, aanvang 20:00, eindtijd 22:00. Toegang is gratis. Daarna kan er tijdens de borrel nog verder nagepraat worden.

Meer info en aanmelden kan via de facebookpagina van NieuwLicht.

Foto: organisatie NieuwLicht

Deel deze pagina: