Live Live

'Vensters' wordt Airborne Landmark op Ginkelse Heide

Gepubliceerd: Maandag 04 maart 2019 15:16

'Vensters' wordt Airborne Landmark op Ginkelse Heide

EDE - Het kunstwerk 'Vensters op het Verleden' is uit drie ontwerpen gekozen als nieuw 'Airborne Landmark' voor op de Ginkelse Heide. Van de bijna 5.000 mensen die hebben gestemd, koos twee derde voor dit kunstwerk van Karin Colen uit Den Dungen, maakte de gemeente Ede maandag bekend.

Vensters op het Verleden illustreert de luchtlandingen op de Ginkelse Heide in Ede bij de start van Operatie Market Garden. Het zal in september worden onthuld, bij de 75ste herdenking van deze luchtlandingen in 1944. Het kunstwerk bestaat uit grote vensters van staal van 6 meter hoog, waarin landende parachutisten te zien zijn in een lijnenspel.

Het 'landmark' moet ervoor zorgen dat bezoekers van de Ginkelse heide meer te weten komen over de gebeurtenissen uit de periode 1940-1945. Ook wordt het een startpunt voor routes die leiden langs bijzondere plekken uit de Tweede Wereldoorlog in en rondom Ede.

De gemeente nomineerde 3 kunstwerken uit 17 idee├źn en nodigde Edenaren en andere ge├»nteresseerden uit om hun stem uit te brengen.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Karin Colen

Deel deze pagina: