Live Live

Toekomstige nieuwe Edese sporthal krijgt financiële injectie

Gepubliceerd: Woensdag 06 maart 2019 17:20

 Toekomstige nieuwe Edese sporthal krijgt financiële injectie

EDE - De nieuwbouw van een sporthal voor korfbalvereniging CKV Reehorst ’45 en handbalvereniging HV Reehorst aan de Langekampweg in Veldhuizen, komt een stap dichterbij, zo meldt de gemeente Ede dinsdag in een persbericht.

Als het aan het college van B&W ligt, krijgen de sportverenigingen een eenmalige subsidie van 69.000 euro voor de nieuwbouw. De gemeenteraad moet dit voornemen nog goedkeuren en spreekt hierover tijdens de raadsvergadering van 21 maart.

Volgens wethouder Sport, Peter de Pater draagt een nieuwe sporthal bij aan sportieve en gezonde Edenaren. 'Bovendien wordt het verenigingsgevoel groter. Ik juich het toe dat deze verenigingen zelf de bouw gaan verzorgen. Genoeg reden om voor deze bijzondere situatie extra geld uit te trekken', verklaart de Pater.

Cohesie vergroten

Eerder besloot de gemeenteraad al dat de gemeente Ede garant staat voor een lening die de sportverenigingen gaan sluiten. De raad sprak zich daarbij positief uit over de nieuwbouw. De gemeente vindt dat de beoogde sporthal de cohesie binnen de verenigingen vergroot. 'het stimuleert de zelfredzaamheid en er gaat een positieve werking uit van een burgerinitiatief zoals dit', besluit de gemeente.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: