Live Live

Intensievere samenwerking tussen ziekenhuis en geestelijke gezondheidszorg

Gepubliceerd: Donderdag 28 februari 2019 16:33

 Intensievere samenwerking tussen ziekenhuis en geestelijke gezondheidszorg

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei en Pro Persona gaan een intensieve samenwerking aan om kennis over fysieke en geestelijke gezondheid meer met elkaar te verbinden. Dat levert volgens het ziekenhuis betere zorg op voor patiënten.

Tijdens een startbijeenkomst ondertekenden bestuurders Arjen Hakbijl van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Bart Bemelmans van Pro Persona de samenwerkingsovereenkomst. 

Psychiaters, sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen, neurologen, kinderartsen, internisten en intensivisten van Pro Persona en Ziekenhuis Gelderse Vallei deelden op deze avond praktijkervaringen over patiënten met psychische problemen.

Intensievere zorg

Arjen Hakbijl vertelt: ‘Door een intensievere samenwerking sluiten we de zorg bij lichamelijke klachten en psychische problemen van patiënten beter op elkaar aan.’ 

Bart Bemelmans: ‘Deze patiënten hebben vaak beider zorg en expertise nodig om de beste behandeling te krijgen.’ Steeds vaker betreft het zorg voor patiënten van verschillende specialismen. Van kindergeneeskunde tot ouderengeneeskunde en van patiënten die acute zorg nodig hebben op de spoedeisende hulp, bij bijvoorbeeld alcoholvergiftiging tot patiënten met gedrag en slaapstoornissen bij neurologie.

Foto: Ziekenhuis Gelderse Vallei

Deel deze pagina: